Business Analyst (Strategy Office)

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Finance
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer 8822900
 • Locatie Amsterdam
 • Contract Detachering via YER, Interim / ZZP
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Wat wordt de koers van het bedrijf? Hoe kunnen we toekomstige resultaten voorspellen? Kunnen we voorspellen wat de optimale business-beslissingen zijn? Zomaar een aantal vragen waar je je als Business Analyst mee bezig houdt.

Functie

Als Business Data Scientist maak je scherpe financiële analyses van interne rapportages en bedrijfseconomische vergelijkingen (benchmarks) met behulp van econometrische methoden en technieken. Je draagt bij aan het strategieproces door je bevindingen helder te visualiseren en te presenteren (al dan niet met zelf ontwikkelde software). Op basis hiervan kunnen de adviezen zo scherp mogelijk worden gegeven en kan worden vastgesteld welke strategische interventies nodig zijn om te reageren op de veranderende wereld.

Je bent onderdeel van de afdeling Transformation Office (TO) waarbij je werkt binnen het Strategy Office team. Het Strategy Office bestaat uit een verscheidenheid van mensen die ondernemend, creatief en enthousiast zijn met expertises op meerdere vlakken welke gezamenlijk, in combinatie met de data die jij aanlevert, een complementair en integraal beeld kunnen vormen. Je werkt in teamverband met nog een Business Data Scientist op het hoofdkantoor waarbij je rechtstreeks aan de VP Strategie rapporteert.

Wat ga je doen?
We hebben binnen het Strategy team meerdere doelen, waarbij er eentje is: fact based decision making mogelijk maken op meerdere onderwerpen binnen de organisatie. Als Business Data Scientist ben je een belangrijke speler binnen het Strategie team; je draagt door data gedreven inzichten bij aan het maken van goede business beslissingen. In dit kader draai je mee in verschillende analyseprojecten die in het Strategy Office worden uitgevoerd, in overzienbare stappen (agile approach) en in nauwe samenwerking met het betreffende bedrijfsonderdeel en je teamleden.

Je hoort en ziet veel van het bedrijf en onze concurrenten door middel van het analyseren van interne financiële en andere bedrijfsdata in combinatie met jaarverslagen en andere bronnen van informatie over onze concurrenten. Daarom ben je niet alleen bezig met het transformeren van data en ontwikkelen van modellen, maar breng je ook de complexe ‘getalsmaterie’ op een begrijpelijke manier over aan de teamleden en verscheiden stakeholders.

Bedrijf

Een aansprekende multinational.

Aanbod

Een contract via YER met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Profiel

 • Een energiek persoon met afgeronde universitaire opleiding (Econometrie, Operations Research, Business Analytics, Natuurkunde, Computer Science, Wiskunde, etc.);
 • Affiniteit en ervaring met Data Science/analytics;
 • Ervaring binnen strategie consulting of corporate finance;
 • Resultaatgericht, flexibel en in staat om eenvoudig tot de ‘kern’ te komen;
 • Enige ervaring met programmeertalen als Python en/of R en je staat open voor het gebruik van nieuwe tools.
Doorsturen