Inkomensconsulent

Doorsturen
 
 • Aanbod Marktconform salaris
 • Functiegroep Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8810400
 • Locatie Rotterdam
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Government & Legal

Over deze vacature

YER bemiddelt betrokken professionals binnen het Sociaal Domein. Ben jij op zoek naar een vast dienstverband, uitdagende en innovatieve projecten bij diverse gemeentelijke organisaties en verdieping van je kennis? Naast dit alles begeleiden wij onze specialisten bij het werken aan hun ambities en uitdagingen door middel van coaching.

Hebben wij je interesse gewekt? Klik op de "solliciteer" button en verstuur jouw onderscheidende, krachtige motivatiebrief en cv. Na jouw sollicitatie zullen wij uiterlijk binnen 2 werkdagen contact met jou opnemen om een eerste telefonische screening te doen. Onze sollicitatieprocedure zal worden vervolgd door een sollicitatiegesprek en gevolgd door een 2e gesprek. Een referentiecheck vormt onderdeel van de procedure.

Functie

Als Inkomensconsulent bepaal je of iemand recht heeft op een uitkering. Je toetst daarvoor aanvragen op het gebied van Levensonderhoud, IOAZ, Bijzondere Bijstand en minimaregelingen. Op analyserende wijze en door middel van het maken van berekeningen verwerk jij de complexe financiële gegevens. Vanuit ervaring ben jij scherp op mogelijke fraude. Uiteraard behoort administratief werk ook tot je dagelijkse bezigheden. Je rapporteert onderzoeksbevindingen en jouw dossiers zijn op orde. Tijdens het werk als Inkomensconsulent heb je de belangen en wensen van de desbetreffende gemeente en inwoners hoog in het vaandel.

Bedrijf

YER Algemeen
Door onze persoonlijke en gestructureerde aanpak hebben we een stevige positie verworven en een groot netwerk opgebouwd in verschillende sectoren. Met een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking is er altijd een uitdaging die aansluit bij jouw ambities.

Yer Public
YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Team Rotterdam
Onze consultants hebben ruime ervaring binnen de arbeidsbemiddeling en uitgebreide kennis van de werkzaamheden en ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein. Zij begeleiden jou in het op doen van kennis en kunde binnen het vakgebied, maar ook het leren omgaan met de plus- en minpunten van detachering.

Aanbod

 • Wij bieden een marktconform salaris (max. €3376,- o.b.v. van een 36-urige werkweek) – volgens CAO CAR UWO. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring;
 • Wij vergoeden de reiskosten op basis van €0,19 cent per kilometer of tweede klas openbaar vervoer volledig. Een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden;
 • Ben jij ambitieus en streef je ernaar om het beste uit jezelf te halen? De YER Academy maakt het mogelijk om meerdere keren per jaar vakgerichte trainingen te volgen om te blijven werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Tevens organiseren we 4 maal per jaar actualiteitencolleges op deze manier blijf jij op de up to date van de laatste wijzigingen;
 • YER weet zich te onderscheiden door een persoonlijke aanpak. De consultants zullen jou intensieve en persoonlijke begeleiding bieden om ervoor te zorgen dat jij het best tot je recht komt in je huidige opdracht.
 • Uiteraard behoren de 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld ook tot onze voorwaarden.

Profiel

Wij zijn op zoek naar collega’s met minimaal twee jaar recente relevante werkervaring als inkomensconsulent binnen een gemeentelijke organisatie, daarnaast aangevuld met een van de volgende afgeronde HBO-opleidingen:

 • HBO Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening;
 • HBO Sociaal Juridische Dienstverlenging;
 • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening;
 • HBO Rechten;

en een aanvullende cursus participatiewet. Daarnaast is kennis van de systemen GWS, Suite en/of Socrates een vereiste

Doorsturen