PLC Software Engineer Hightech Machinebouw

Doorsturen
 
 • Aanbod € 30.000 - € 60.000
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8784400
 • Locatie Utrecht
 • Contract Interim / ZZP
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Voor een hightech machinebouwer, met al meer dan 65 jaar ervaring, zoeken wij een PLC Software Engineer.

Functie

Als PLC Software Engineer ben je het POP-Idool van de 21e eeuw. Jouw enthousiasme voor Siemens S7 of Tia Portal Software is oneindig. Daarnaast zou je het ook mooi vinden om met Rockwell Automation, Beckhoff of Codesys systemen te werken voor de afwisseling. Doordat de hightech machines waarvoor je besturingen en software programmeert geweldig zijn om te aanschouwen is het mooiste van de functie om ook bij de commissioning aanwezig te zijn. Voordat je de commissioning bij de klant uitvoert op locatie in het buitenland heb je reeds een FAT-test op kantoor uitgevoerd en heb je door middel van je tests de fouten uit het systeem gehaald. Fantastisch natuurlijk dat deze hightech material handling machines ook een HMI hebben die jij zelf geprogrammeerd hebt, waar je de parameters voor hebt ingesteld en de graphics voor hebt gemaakt. Eén en al afwisseling en uitdaging, waardoor het verloop bij deze machinebouwer zeer laag is. Dit komt mede doordat er zowel standaard machinelijnen als klantspecifieke/unieke systemen gebouwd worden.

Voornaamste bezigheden:

Ontwikkelen van PLC Software en HMI
In samenwerking met een multidisciplinair projectteam ontwikkel je PLC-applicaties en de gebruikershandleiding van applicaties. Je implementeert en test de applicaties in een virtuele omgeving en daarna op locatie in Nederland of in het buitenland. Naast de gebruikershandleiding geef je instructies aan de medewerkers van de klant en geef je (telefonische) ondersteuning bij storingen. Hiervoor neem je deel aan de tweedelijns 24-uurs service agenda.

Uitvoering binnen het projectteam
Als PLC Software Engineer maak je deel uit van een projectteam dat in verschillende fasen werkt: van ontwerp tot uitvoering. Samen met collega's uit verschillende disciplines bespreek je de samenstelling van functionele beschrijvingen en technische specificaties. Met je creativiteit en veelzijdigheid adviseer en ondersteun je de ontwikkeling van concepten en systeemoplossingen. Ook voor standaardisatieprojecten heb je jouw kennis en expertise nodig. Denk hier bij aan het opzetten en bijhouden van de library. Het schrijven van software in function blocks of structured tekst. Je zet je kennis en ervaring op component niveau in om te kunnen sparren met de projectmanager en hardware engineer.

Bedrijf

Deze hightech machinebouwer is al meer dan 65 jaar ervaren in het ontwerpen, integreren, installeren en onderhouden van geautomatiseerde transport- en sorteeroplossingen voor de logistiek.

Het van origine familiebedrijf is uitgegroeid tot een internationale systeemintegrator met vestigingen in Nederland, Polen en China. Met ruim tweeduizend opgeleverde projecten en meer dan 200 medewerkers is het uitgegroeid tot een belangrijke speler op de intralogistieke markt.

Onze opdrachtgever is een snelgroeiende machinebouwer die innovatie en vooruitstreven hoog in het vaandel heeft. Deze machinebouwer ontwerpt, programmeert, bestuurt, bouwt en levert zowel standaard machines als klantspecifieke machines op.

Zij stelt hoge eisen aan haar mensen, processen, systemen en partners. Altijd in beweging, dynamiek zit in het bloed. De dagelijkse focus is gericht op het vinden van de juiste oplossingen voor de uitdagingen van haar klanten.
Klanten zijn partners en investeren daarom in een hechte relatie, zodat er altijd op elkaar gebouwd kan worden. Zeker als een uitdaging buiten de gebaande paden gaat. Het portfolio met innovatieve producten is het resultaat van een rijke historie. Onderscheid zit hem niet alleen in het productportfolio. De klantgerichtheid is namelijk vertaald in een unieke manier van werken: Standaard 4.0!

Aanbod

 • Een stevig salaris dat voldoet aan jouw wensen;
 • Een arbeidscontract voor de duur van een jaar of vast dienstverband bij YER. Waarna je in vaste dienst treedt bij deze hightech machinebouwer;
 • Technische een fantastische omgeving, waar je met high tech machines jarenlang plezier en uitdaging kan hebben;
 • Reiskostenvergoeding á 0,19 cent per km woon werk;
 • Goede vergoedingen voor overwerk of werk in het buitenland;
 • 25 vakantiedagen;
 • 13 ADV dagen;
 • Uitstekende mogelijkheden voor het volgen van cursussen en opleidingen;
 • 8% vakantiegeld.

Profiel

 • HBO-diploma of Msc in Elektrotechniek, Industriële Automatisering of System & Control of vergelijkbaar met techniek, automatisering, robotisering of informatica;
 • Ervaring bij een machinebouwer zou prachtig zijn echter als Young Engineer zal je eveneens een stijle leercurve doormaken. Wij staan open voor een Junior Elektrotechnisch Engineer of een meer ervaren collega;
 • Kennis en of ervaring PLC Software en HMI (dit is een must). Het is een groot pluspunt als je ervaring hebt met standaardisatie;
 • Kennis van Nederlands, Engels en bij voorkeur de Duitse taal. De functionele beschrijvingen en specificaties zijn veelal in het Nederlands;
 • Minimaal 40% inzetbaar voor commissioning in het buitenland. Denk hierbij aan Duitsland, België, Tjechë, China of de VS.
Doorsturen