Senior Liquidity Management Specialist

Doorsturen
 
 • Aanbod € 80.000 - € 90.000
 • Functiegroep Finance, Legal & Tax, Banking
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8662200
 • Locatie Den Haag
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

Wil jij binnen een bank werken waar jij écht impact kan creëren? En waar jij jezelf verder kan ontwikkelen binnen de Capital Management & ALM organisatie?

Functie

Aegon is een beursgenoteerde multinational. Maar Aegon Bank en Knab zijn relatief kleine banken. Dit betekent de voordelen van een grote professionele organisatie combineren met een brede verantwoordelijkheid. Je bent geen specialist op een klein detail, maar je ziet de uitdaging juist in "the bigger picture".

Als Senior Liquidity Management Specialist binnen de Capital Management & ALM organisatie van Aegon Bank N.V. werk je in één van de vier domeinen ALM, Capital Management, Liquidity Management & Pricing of Modeling. Je rapporteert voor je dagelijkse werkzaamheden aan de Team-lead van je domein, en tevens aan de manager die eindverantwoordelijk is voor het domein waarop je werkt. Je voert analyses uit, stelt rapportages op en adviseert het management en het ALCO (Asset Liability Committee) over de zaken die binnen je domein spelen.

De Senior Liquidity Management Specialist maakt de vertaling tussen de bancaire regelgeving van bijvoorbeeld de EBA en DNB en de dagelijkse praktijk. Specifieke aandachtspunten zijn hierbij Liquidity Management en Covered Bonds. met betrekking tot de Covered Bonds, neemt de Senior Specialist namens Aegon deel aan industrie-discussies binnen de Dutch Association of Covered Bond issuers (DACB).

Bedrijf

Je werkt voor Aegon bank en KNAP. in het Liquidity Management & Pricing team. Dit team is verantwoordelijk voor het projecteren en analyseren van de liquiditeitspositie van de Bank. Hiervoor onderhoudt het team het zogenaamde ILAAP-raamwerk en het Funding Plan van Aegon Bank N.V. Het team ontwikkelt analyses op gebied van liquidity management, en houdt het management op de hoogte van de risico’s en kansen.

Naast algemeen liquidity management wordt tevens het Covered Bond programma van Aegon Bank N.V. binnen dit domein onderhouden. Het team is verantwoordelijk voor het uitvoeren van nieuwe uitgiftes, het onderhouden van het programma, en het deelnemen aan industrie-discussies binnen de Dutch Association of Covered Bond issuers (DACB).

Het team ontwikkelt en onderhoudt tevens de methodologie en modellen voor het bepalen van de juiste spaarrentes op de producten die Aegon Bank N.V. voert onder de labels Aegon Bank en Knab. Hiervoor brengt het team in kaart hoe de concurrentiepositie voor verschillende producten in de markt is. Daarnaast werkt het team aan budgetten en pricing-kaders en rekent het team mee aan bijvoorbeeld risico-opslagen en de verwachte rentemarge die per product kan worden behaald.

Aanbod

Aegon biedt een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vindt Aegon belangrijk, daarom investeert men veel in medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet biedt Aegonj je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een bruto maandsalaris van tussen de €4.008 - €6.680 o.b.v. 38 uur
 • Een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris
 • Goede werk/privé balans met minimaal 25 vakantiedagen
 • Een passende reiskostenvergoeding
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten

Profiel

Als SeniorLiquidity Management Specialist ben je een echte teamspeler en voel jij je comfortabel in een omgeving waar pro activiteit wordt aangemoedigd en iedereen samen voor een top resultaat gaat. Je durft je mening en ideeën te laten horen en waardeert het wanneer anderen dat ook doen. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde WO opleiding in de richting van (bedrijfs)economie, econometrie, wiskunde of rechten
 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring met liquiditeitsmanagement
 • Affiniteit met wet- en regelgeving en met kwantitatieve analyses
 • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels
Doorsturen