Lead Engineer WTB

Doorsturen
 
  • Aanbod € 60.000 - € 70.000
  • Functiegroep Engineering, Energie
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer 8607500
  • Locatie Groningen
  • Contract In dienst van opdrachtgever
  • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Voor onze opdrachtgever Sweco zijn wij op zoek naar een gedreven Lead Engineer Werktuigbouwkunde. Je wordt de spil in diverse projecten in de food- en chemische sector. Heb jij de ervaring en het vakmanschap die een actieve bijdrage gaan leveren aan de groeiende uitdaging voor Sweco haar klanten? Reageer dan snel!

Functie

Als Engineer WTB ben je een belangrijke spil in diverse multidisciplinaire projecten. Je verzorgt de technische advisering aan opdrachtgevers, maakt (deel) begrotingen en planningen. Daarnaast heb je nauwe afstemming met de engineers en tekenaars binnen je projecten. Vanuit eigenaarschap voor diverse projecten draag je zorg voor de nodige verslaglegging en correspondentie. De werkzaamheden vinden plaats tijdens diverse projectfasen, dat wil zeggen vanaf concept tot en met oplevering en in bedrijfsstelling. Onze projecten voeren wij uit voor en bij onze diverse industrie gerelateerde opdrachtgevers. Je onderhoudt hiervoor de contacten met opdrachtgevers, leveranciers en vakspecialisten binnen en buiten Sweco. Je hebt regelmatig overleg met en geeft terugkoppeling aan het hoofd van het team.

De expertise van onze afdeling Industrie omvat het gehele advies- en ontwikkelingstraject van investering en vervangingsprojecten in de sectoren Gas, Chemie, Food en Energie Infra. Onze core business is engineering en consultancy op het gebied van Process, Werktuigbouwkunde, Elektro, Instrumentatie en Automatisering.

Bedrijf

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Met 14.500 medewerkers in Europa bieden wij onze klanten voor elke situatie de juiste expertise. Wij voeren jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld.

Aanbod

De rol als Lead Engineer Werktuigbouwkunde bevat een een uitdagende functie binnen een innovatief bedrijf. Naast uitstekende carrièrekansen kan je rekenen op een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Profiel

- Je hebt een HBO of WO opleiding werktuigbouw
- Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met engineeringsprojecten, bij voorkeur opgedaan in een industriële omgeving
- Je hebt ervaring met het ontwerpen van piping en procesinstallatie in 2D en 3D (AutoCAD plant 3D)
- Je kunt ontwerpen volgens hygiënische richtlijnen
- Je hebt bij voorkeur kennis van materiaalselectie en sterkteberekeningen
- Je hebt een multidisciplinaire oriëntatie
- Je werkt resultaatgericht en staat voor borging, beheersing en verbetering van de kwaliteit
- Je bent communicatief sterk en beschikt bij voorkeur over een netwerk in de branche
- Het is een pré wanneer je ervaring hebt met het werken bij een advies- en ingenieursbureau

Doorsturen