Controls Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod € 50.000 - € 60.000
 • Functiegroep Energie
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8653100
 • Locatie Overijssel
 • Contract Detachering via YER
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Heb jij ruime ervaring op het gebied van Controls en ben je op zoek naar een nieuwe, high-tech werkomgeving waarbij je werkt met state-of-the-art technieken? Vind je het een uitdaging om telkens weer bezig te zijn met nieuwe, op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten waar ook ter wereld? Deze functie biedt je hiervoor alle ruimte.

Functie

Als Controls Engineer ben je betrokken bij het gehele traject van conceptfase tot en met inbedrijfstelling bij de klant. We ontwerpen, assembleren en testen machines grotendeels in eigen huis waardoor de lijnen kort zijn en je de projecten echt op de voet kunt volgen.

Als Controls Engineer werk je binnen een multidisciplinair projectteam om de, vaak complexe, klantvraag om te zetten in een technische oplossing. Je ontwerpt besturingssystemen voor hoge precisie/hoog volume productielijnen. Je krijgt de mogelijkheid om te werken met uiteenlopende systemen zoals PLC, PC, HMI, Vision, Motion Control en robot. Je bent verantwoordelijk voor het software & hardware ontwerp, van concept tot en met turn-key installatie. Je implementeert of begeleidt het software ontwerp en organiseert de realisatie van het hardware ontwerp, waarbij je ook de uit te besteden werkzaamheden begeleidt. Je voert regelmatig technisch overleg met de projectmanager en je collega’s en wanneer nodig ook met de klant.

Door je ervaring ben je in staat om ook de verantwoording te nemen voor de grotere projecten binnen de organisatie. Daarnaast begeleid en coach je je junior collega’s en ben je actief betrokken bij verbeterprocessen, zowel gericht op je eigen afdeling als organisatiebreed.

Bedrijf

Onze opdrachtgever ontwikkelt en levert hoogwaardige productiesystemen op de wereldmarkt.

Aanbod

 • Een afwisselende baan in een innovatieve, dynamische werkomgeving waarbij je de mogelijkheid krijgt om echt van A tot Z bij het project betrokken te zijn.
 • Altijd weer een uitdaging om juist die technische oplossing te vinden die een ander niet vindt
 • Ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling
 • Een betrokken, ondernemende groep collega’s die het samen willen waarmaken
 • De mogelijkheid om te reizen voor je werk (dit is echter geen vereiste)

Profiel

Je beschikt minimaal over een relevante HBO/WO opleiding (bijv. Elektrotechniek/Electrical Engineering, Industrial Automation, Systems & Controls, Mechatronics). Daarnaast heb je ruime ervaring opgedaan in een soortgelijke functie en ruime kennis van en ervaring met geautomatiseerde productie. Vanuit een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid weet je op een proactieve manier een bijdrage te leveren aan het team en de organisatie. Je beschikt verder over een abstract vermogen, je zoekt graag de connectie met andere disciplines en denkt zowel innovatief als ook resultaatgericht. Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Duits of een andere vreemde taal is een pré).

Doorsturen