Legal Counsel Derivaten en Debt Capital Markets

Doorsturen
 
 • Aanbod Marktconforme arbeidsvoorwaarden en goede work/life balance
 • Functiegroep Legal & Tax
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8600300
 • Locatie Utrecht
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

Heb jij kennis van derivaten en wil je je horizon verbreden? Ben jij creatief in het bedenken van oplossingen en sta jij stevig in je schoenen? Wij zoeken een veelzijdig Jurist Derivaten en Debt Capital Markets!

Functie

Over de functie
Je vervult een brede rol op het uitgebreide werkterrein van derivaten, clearing & settlement en debt capital markets. Je krijgt volop kans om je te ontplooien. Zo onderhandel je over derivatencontracten en beoordeel je documentatie voor de uitgifte van schuldinstrumenten. Je houdt relevante wetgeving bij en adviseert de afdelingen van de bank daarover. Verder ondersteun je bij de implementatie van nieuwe wetgeving, zoals EMIR en BRRD. Je werkt nauw samen met de afdeling Financial Markets en andere finance en risk afdelingen van de bank. Kortom, je opereert op het snijvlak van treasury, risk management en prudentieel toezicht.

Over het team
Als jurist maak je deel uit van het Finance & Litigation team. Het team bestaat uit 11 juristen (inclusief een aantal advocaten) en richt zich op advisering van alle aspecten die de financiële positie van de bank raken. Het team ondersteunt onder andere de afdelingen Financial Markets, ASN Duurzame Financieringen, Service Center Zakelijke financieringen en Bijzonder Beheer. Het team onderhandelt over derivatencontracten, begeleidt uitgiftes van schuldinstrumenten (zoals obligaties en covered bonds), doet updates van financieringsprogramma’s en andere kapitaalmarktwerkzaamheden en adviseert over prudentieel toezicht. Daarnaast adviseert het team over zakelijke (groene) financieringen en zekerheden en ondersteunt complexere klachten van klanten over bijvoorbeeld hypotheken. Verder is het team verantwoordelijk voor de begeleiding van grotere gerechtelijke procedures en voeren de advocaten in het team allerlei procedures bij gerechtelijke instanties op het gebied van het financiële recht. Aan persoonlijke ontwikkeling en onderlinge kennisdeling hechten we veel waarde en wij geven daar dan ook de ruimte voor. Ook is er voldoende ruimte voor sociale contacten binnen het team en daarbuiten.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor het:

 • Adviseren over derivaten en clearing & settlement;
 • Onderhandelen over derivaten- en clearing documentatie;
 • Adviseren over geldmarkt- (commercial paper) en kapitaalmarkttransacties (obligaties, covered bonds, hybride instrumenten en securitisatietransacties);
 • Proactief signaleren en bijhouden van juridische ontwikkelingen op deze (rechts)gebieden en het ondersteunen van afdelingen bij de implementatie van wet- en regelgeving.

Bedrijf

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. De Volksbank wil het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van haar klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in de bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s is de Volksbank vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan deze nieuwe bank èn maak het verschil voor haar klanten.

Aanbod

De Volksbank is anders dan anderen. Het is een informele organisatie. Er wordt gekozen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij de Volksbank hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Profiel

Je hebt

 • Afgeronde WO-opleiding rechten;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Goede kennis van de Engelse taal;
 • Kennis van het financieel recht (Wft); kennis van MiFID II, BRRD en EMIR.

Competenties
Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en bent in staat complexe zaken eenvoudig te maken. Je hebt een klantgerichte houding en verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent communicatief sterk, maar kunt ook goed luisteren en beschikt over organisatiesensitiviteit. Jouw uitgangspunten zijn creativiteit in het vinden van oplossingen en het bewerkstelligen van resultaat.

Doorsturen