Associate Private Equity

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Banking
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8260800
 • Locatie Zuid-Holland
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

De functie van Associate Private Equity biedt een inhoudelijk ongeëvenaarde uitdaging door variatie en diepgang van investeringsthema’s, gekoppeld aan stevige verantwoordelijkheid en exposure op boardroom niveau. Associates ervaren een steile leercurve op een breed spectrum van competenties: strategisch, financieel, fiscaal, juridisch, governance en project-/procesmanagement.

Functie

Associates houden zich met een diversiteit aan werkzaamheden bezig, vaak sterk analytisch-inhoudelijk, soms meer praktisch. Vanaf het eerste begin neemt een Associate, in een team met een Investment Manager of Directeur, volwaardig deel aan meetings met targets, adviseurs en portfoliobedrijven, regelmatig ook in het buitenland.

Strategische analyse - in het werk gaan fundamentele beoordeling van investeringscases, diepgaande strategische analyse en de realisatie van strategie hand in hand.

Finance en andere disciplines - onderdeel van het werk vormt de beoordeling van jaarrekeningen en andere financiële rapportages en het maken van waarderingsmodellen. Associates volgen een intensief intern opleidingsprogramma. Ook fiscale, juridische en governance vraagstukken en uitdagingen in de sfeer van operations performance improvement zijn integraal onderdeel van het werk.

Grote verantwoordelijkheid, autonomie - de Associate is volwaardig lid van het investeringsteam en draagt vanaf de eerste dag verantwoordelijkheid. Verwacht wordt dat Associates snel zelfstandig, kritisch werken en goed beargumenteerde feedback leveren. Een Associate kan zelfstandig regie voeren over een due diligence, incl. aansturen van experts/adviseurs waaronder accountants, fiscalisten en consultants. Van een Associate wordt gevraagd zich zelfstandig een compleet oordeel te vormen over de daadwerkelijke investeringsbeslissing.

High impact, zichtbaarheid - vanwege de zeer uiteenlopende aard van investerings opportunities, portfolio ondernemingen, de dynamische internationale context en de vraagstukken op het grensvlak van finance, strategie en operations, wordt hier een zeer uitdagende en gevarieerde werkomgeving geboden voor de absolute top onder analytisch sterke, kwantitatief georiënteerde academici. De ervaring leert dat vooral de cultuur (resultaat georiënteerd, snelle toekenning van verantwoordelijkheid), de platte organisatiestructuur (één werkvloer, kleine teams) en de senioriteit van de counterparts (Board level exposure) sterke persoonlijke groei tot gevolg hebben.

Bedrijf

Actieve langetermijninvesteringsmaatschappij die streeft naar het verwerven van controlerende belangen in vooraanstaande ondernemingen. Er is een nauwe samenwerking het management van de portfolio bedrijven bij strategische of belangrijke operationele projecten en beslissingen. Het investeringsteam bestaat uit 15-20 professionals, waarvan het merendeel tussen de 25 en 35 jaar oud. Jaarlijks is er, voor twee tot drie getalenteerde jonge academici, de unieke kans om te starten als Associate.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden die behoren tot de top van de markt.

Profiel

 • (Bijna) afgeronde academische opleiding in een kwantitatieve of economische richting, waarbij je uitstekende en bovengemiddelde resultaten kunt overleggen (GPA 8 of hoger). Jouw vooropleiding is vwo met minimaal een 7,5 voor de bèta vakken;
 • Je bent ambitieus, nieuwsgierig, leergierig. E.e.a. blijkt ook uit nevenactiviteiten en/of uitwisselingsprojecten;
 • Van kandidaten met een technische vooropleiding wordt niet per se diepgaande financiële kennis verwacht ten tijde van sollicitatie, wel aantoonbare affiniteit met economische vraagstukken;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Uitsluitend kandidaten die aan het afstuderen zijn of net afgestudeerd zijn komen in aanmerking voor deze functie.

Doorsturen