Manager Quality Control

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Engineering, Manufacturing
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8443400
 • Locatie Alkmaar
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing, Construction

Over deze vacature

Ligt jouw uitdaging in het verbeteren van kwaliteitsprocessen in productie en logistiek?

Functie

In de functie van Manager Quality Control ben je verantwoordelijk voor het adviseren over en het uitvoeren van het kwaliteitsbeleid binnen de productie- en logistieke organisatie van de vestiging Alkmaar. Met een team van 16 specialisten op jouw nieuwe afdeling, werk je aan een goed werkbaar kwaliteitssysteem dat productie- en logistieke werkprocessen helpt een optimaal kwaliteitsresultaat te behalen. Het team bestaat uit medewerkers van de kwaliteitscontrole, afdelingen retouren, klachtenafhandeling en certificatenbeheer. Jij bent in staat om als duizendpoot verschillende disciplines aan te sturen en met visie en overtuiging de kwaliteitsprocessen naar een hoger plan te brengen.

Gezien de aard van de producten en werkmethoden is het voor jou vanzelfsprekend om niets aan het toeval over te laten. Je houdt van structuur en heldere en concrete doelstellingen die realistisch en ambitieus zijn. Jij en jouw team zijn verantwoordelijk voor het borgen en beheersen van product specifieke eisen van de klant en de productkwaliteit van grondstoffen. Jij bent in staat om deze specifieke klanteisen naar meetplannen, middelen en methoden om te zetten. Daarnaast draag je samen met je team zorg voor de afhandeling en voortgang van leveranciers, interne en klantklachten. Hierbij draag je actief bij in zorgvuldige analyses naar oorzaken en draag je zorg voor de directe en preventieve maatregelen. Tevens zie je toe op naleving van de voorschriften en procedures en neemt initiatief tot verbetering van de kwaliteitsaspecten.

Door jouw coachende manier van aansturen weet je het beste in je mensen naar boven te halen zowel op functioneel als persoonlijk vlak. Je vormt samen met de Manager Productie, Manager Logistiek en Manager Operations het MT voor Operations in Alkmaar. Daarnaast heb je contact met het hoofdkantoor HSEQ voor Europa, wat ook vanuit Alkmaar werkt. Je rapporteert aan de Manager Operations. Op gezette tijden voer je performance gesprekken met je team en weet je te bouwen aan een nieuwe, succesvolle afdeling.

Bedrijf

ERIKS is een innovatieve industriële dienstverlener. Met meer dan 350 vestigingen, 7.500 medewerkers en activiteiten in 21 landen zorgt ERIKS ervoor dat haar afnemers hun processen en producten sneller, veiliger, duurzamer en/of efficiënter kunnen maken. ERIKS maakt deel uit van SHV Holdings, één van de grootste familiebedrijven van Nederland.

Aanbod

Naast een afwisselende en uitdagende baan bij een innovatieve multinational met een informele sfeer, biedt ERIKS alle mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je ontvangt, afhankelijk van je ervaring een marktconform salaris aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een winstdeling, 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen.

Profiel

 • HBO/WO-diploma aangevuld met relevante werkervaring met kwaliteitssystemen in een productieomgeving
 • Enige leidinggevende ervaring in lijnmanagement of grotere kwaliteitsprojecten
 • Een scherp analytisch vermogen en goed in staat om procesmatig te denken
 • Doel- en resultaatgerichtheid, gecombineerd met uitstekende communicatieve eigenschappen
 • Luisteren, stimuleren en coachen. Je bouwt aan een nieuw team
 • Ervaring met ISO 9001, GMP of vergelijkbare kwaliteitsborging systemen, SAP en LEAN/TPM-methodieken is een pré
Doorsturen