Commercial Controller

Doorsturen
 
  • Aanbod Marktconforme arbeidsvoorwaarden
  • Functiegroep Finance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer 8525000
  • Locatie Flevoland
  • Contract In dienst van opdrachtgever
  • Branche Food, Feed & Pharma, Agriculture

Over deze vacature

Voor een toonaangevend internationaal productiebedrijf binnen de foodsector zoeken wij een Commercial Controller.

Functie

In de functie van Commercial Controller analyseer, verwerk en vertaal je zowel historische alsook toekomstige businessontwikkelingen en plannen, waardoor het management gefundeerde beslissingen kan nemen inzake het toekomstige beleid.

Belangrijke kerntaken zijn het opstellen en analyseren van managementinformatie, het analyseren van resultaten, de budgettering & forecast, waarbij je financiële plannen opstelt aan de hand van markttendensen en klant/productontwikkelingen.

Je maakt analyses van businessontwikkelingen en vertaalt het opgestelde plan naar financiële componenten van de V&W-rekening. Daarnaast werk je mee aan investeringsvoorstellen, door een business case op te stellen. Hierbij simuleer je diverse scenario’s welke je uitwerkt in een analyse en doe je aanbevelingen.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de Transfer-Price calculaties en voor de juistheid en volledigheid van reserveringen o.b.v. commerciele afspraken, zoals commissies c.q. bonusafspraken. Daarnaast ben je actief in het aanbrengen van verbeteringen ten aanzien van key controls in het commerciële proces. Tot slot lever je een bijdrage aan diverse projecten.

In deze rol rapporteer je aan de Divisie Controller en heb je verder veelvuldig contact met de Commercial Directors, Accountmanagers, Financial Controllers en met Accounting.

Bedrijf

Internationaal productiebedrijf binnen de foodsector met meer dan 1.200 medewerkers in het binnen- en buitenland.

Aanbod

Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een collegiale en prettige werkomgeving met de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling.

Profiel

Wij zoeken een kandidaat met een HBO/WO denk- en werkniveau met een economische opleiding. Je hebt ongeveer 5 jaar ervaring opgedaan in een vergelijkbare rol. Je bent in staat om goed samen te werken met het commerciële team. Je bent communicatief vaardig hetgeen de voortgang, efficiency en snelheid in de processen bevordert.

Je bent in je werkwijze flexibel waar het kan en standvastig waar het moet, met als doel om een optimale samenwerking binnen de organisatie te verkrijgen en gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Als persoon ben je te typeren als analytisch, stressbestendig en besluitvaardig. In je mentaliteit zijn continu verbeteren en samenwerken vanzelfsprekend. Je bent daarin een initiator. Tot slot kun je prima uit de voeten met het MS-Office pakket en heb je bij voorkeur ervaring met M3 en Cognos Report Studio.

Doorsturen