Electrical Design Engineer

Doorsturen
 
  • Aanbod Tot €60.000 per jaar
  • Functiegroep Engineering, Energie
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer 8501100
  • Locatie Lisse
  • Contract Detachering via YER
  • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Op de afdeling Engineering worden onze tel- en verpakkingsmachines ontworpen en tot in detail uitgewerkt. Om een aanbieding voor een machine of een lijn te kunnen maken, wordt er door het engineeringsteam, bestaande uit een Mechanical-, Electrical- en Software design engineer, een voorontwerp gemaakt op basis van de gewenste (klant)specificaties. Als de aanbieding opdracht wordt, werken de engineers het ontwerp verder uit tot deze klaar is voor productie. Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar een Electrical Design Engineer.

Functie

De functionaliteit van de machine in kaart brengen:
Wanneer er een aanvraag voor een project binnenkomt, overleg je samen met de Mechanical-, Software design- en Sales engineer over de te maken machine of lijn. Jullie brengen op basis van de (klant)specificaties de algehele functionaliteit van de machine of lijn in kaart, om zo een concept op te kunnen stellen. Daarnaast maak je een inschatting hoeveel tijd jij nodig denkt te hebben voor het project.

Uitwerken van het project:
Als de aanbieding opdracht wordt, bepaal jij als Electrical design engineer welke besturing gebruikt wordt. Hierbij maak je gebruik van bestaande componenten en houd je rekening met de wettelijke en de veiligheidseisen. Aan de hand van de ontwerpen van de elektronica-besturing maak je kastindelingen, I/O lijsten en stroomkringschema’s en verzorg je de recepturen voor de benodigde onderdelen.

Betrokken vanaf de conceptfase tot en met de garantieperiode:
Vanaf de conceptfase tot en met de garantieperiode van de machine of lijn blijf je betrokken bij het project. Als de productie van de machine begint, ondersteun je indien nodig de afdeling Elektronica bij het oplossen van problemen in de elektronica-sturingen. Daarnaast voorzie je onze servicemonteurs telefonisch van support als zij problemen of storingen tegenkomen bij de machine.

Bedrijf

Onze organisatie is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van productentelmachines en verpakkingssystemen. Sinds de oprichting hebben wij ons ontwikkeld tot marktleider van tel- en verpakkingssystemen in de farmaceutische-, agrarische-, voedingsmiddelen- (zoetwaren) en non-food industrie. Het afzetgebied is de afgelopen jaren sterk gegroeid, van de Bollenstreek tot alle uithoeken van de wereld. Het productiebedrijf, het hoofdkantoor en de serviceafdeling zijn gevestigd in Nederland, waar meer dan 140 gekwalificeerde en gespecialiseerde werknemers werken. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk van distributeurs en agenten over de hele wereld.

Aanbod

Wat bieden wij:
Een leuke, uitdagende baan in een moderne werkomgeving;
Een goed salaris dat bij jouw werkzaamheden past;
Een 38-urige werkweek met de vrijdagmiddag vrij;
Een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling;
Een collectieve zorgverzekering;
24 vakantiedagen per jaar;
Een hele goede werksfeer en een actieve personeelsvereniging;
Ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven, daar staan we altijd voor open.

Profiel

Voor deze functie vragen wij
- Een afgeronde opleiding HTS Elektrotechniek of Elektronica;
- Ervaring in een soortgelijke functie;
- Ervaring met See Electrical is een pre.

Jij beschikt over de volgende eigenschappen:
Jij bent een inventieve Electrical designer met een systematische denkwijze. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en je bent in staat om snel tussen verschillende projecten te schakelen. Je denkt oplossingsgericht en houdt van een uitdaging. Daarnaast lijkt het je geweldig om je bezig te houden met (grote) projecten en samen met je collega’s voor een hoogwaardig eindproduct te zorgen.

Doorsturen