Bedrijfsjurist/Legal Counsel

Doorsturen
 
  • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Functiegroep Legal & Tax
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer 8465000
  • Locatie Schiphol
  • Contract In dienst van opdrachtgever
  • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Wil jij binnen een professioneel en enthousiast team van legal counsels samen de luchtvaart mogelijk maken? Ben jij open, gericht op resultaat en neem jij verantwoordelijkheid? Word dan legal counsel bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Functie

De afdeling Corporate Legal bestaat uit een aantal legal counsels, een afdelingshoofd en een secretaresse. De afdeling is verantwoordelijk voor advisering en behandeling van juridische vraagstukken op vooral de gebieden: privaatrecht, aanbestedingsrecht, bestuursrecht, Wet Luchtvaart, ambtenarenrecht, beleids-/ bestuursondersteuning en juridisch procedures. De legal counsels voorzien de organisatie van praktische adviezen op genoemde rechtsgebieden en dragen vanuit de juridische invalshoek bij aan de realisering van de doelen van LVNL.

De afdeling Corporate Legal is op zoek naar een nieuwe legal counsel die zich vooral bezighoudt met contractenrecht, ambtenaren- en arbeidsrecht. Naast de genoemde rechtsgebieden is de legal counsel flexibel inzetbaar op andere juridische onderwerpen.

Bedrijf

LVNL staat voor het veilig, efficiënt en milieuvriendelijk afhandelen van het burgerluchtverkeer in het Nederlands luchtruim. Op Schiphol en de regionale luchthavens in ons land zorgen ongeveer 900 professionals er dag en nacht voor dat per jaar miljoenen passagiers en tonnen vracht veilig op de juiste bestemming aankomen. Het op Schiphol gevestigde bedrijf bevindt zich in een interessant en dynamisch krachtenveld tussen politiek, luchtvaartsector en maatschappij. Bovendien zijn in de komende jaren op Europees en nationaal terrein de nodige veranderingen te verwachten.

Aanbod

LVNL biedt een afwisselend en dynamische werkomgeving, waarbij je veel vrijheid krijgt en in een professioneel, fanatiek en samenhorig team komt te werken. Er is ruimte voor verdere persoonlijke ontwikkeling, o.a. door het volgen van opleidingen en trainingen. Daarnaast biedt LVNL uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

Je hebt een afgeronde master Nederlands recht (privaatrechtelijke specialisatie) en minimaal vijf jaar juridische ervaring (binnen de (semi-)overheid en/of bedrijfsleven), in ieder geval op het gebied van contractenrecht en bij voorkeur ook op het gebied van ambtenaren- en arbeidsrecht. Kennis en ervaring met het bestuursrecht is daarnaast een pre. Je bent een sociaalvaardige en toegankelijk persoon, die gewend is in een team te werken en graag de samenwerking opzoekt. Je mondelinge en schriftelijke communicatie is uitstekend, evenals je overtuigingskracht. Ten slotte ben je faciliterend en klantgericht richting de interne klant, kwaliteitsgericht, praktisch ingesteld en in staat juridisch complexe zaken te vertalen naar handzame adviezen voor niet-juristen.

Doorsturen