Financieel Adviseur Planning & Control

Doorsturen
 
 • Aanbod € 70.000 - € 80.000
 • Functiegroep Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8446300
 • Locatie Hoofddorp
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Government & Legal

Over deze vacature

Ben jij een stevige gesprekspartner voor management, directie en bestuur en beschik je over politieke sensitiviteit? Heb je daarnaast ruime ervaring met het opstellen van planning & control producten? Dan is de positie van Financieel Adviseur Planning & Control bij de gemeente Haarlemmermeer iets voor jou!

Functie

Binnen het team Sigma, bestaande uit 12 medewerkers, zijn drie kernteams actief. Kernteam Planning en Control voert de regie op de totstandkoming van de P&C-producten en ondersteunt de adviesteams. Het kernteam Business Intelligence (BI) zorgt ervoor dat de managementinformatie beschikbaar is voor de verschillende clusters. Ook zorgt zij voor de ontsluiting van alle software pakketten binnen de organisatie. Het kernteam Fiscaal adviseert en ondersteunt op de gebieden die met belastingen te maken hebben, zoals vennootschapsbelasting, btw en loonbelasting. Binnen het Team Planning & Control is een vacature ontstaan.

Als Financieel Adviseur Planning & Control binnen het team Planning & Control lever je een bijdrage op zowel tactisch als operationeel niveau aan de producten van het cluster. Door jouw ervaring ben je een stevige gesprekspartner met de financieel adviseurs, het management, de directie en het bestuur. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, over de Planning & Control producten en de ontwikkelingen op beleidsvelden. Voor de P&C-producten stel je onder andere startnotities en planningen op, je trekt het proces voor het opstellen van een P&C-product en levert een inhoudelijke bijdrage aan de P&C-producten. Je schuift aan bij directie-, staf- en collegevergaderingen waar een P&C-product geagendeerd is. Je draagt bij aan de overige reguliere werkzaamheden van het cluster, zoals het voorbereiden en ontwikkelen van financieel beleid, onder andere van risicomanagement. Daarnaast behoort ook de doorontwikkeling van P&C-producten tot jouw takenpakket. Je zoekt samenwerking om een beter resultaat neer te zetten en je neemt vanuit het team Sigma desgevraagd deel aan gemeentebrede projecten. Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamplayer.

Bedrijf

Haarlemmermeer is een van de grootste gemeenten in Nederland met 146.000 inwoners. 18.500 hectare land, opgebouwd uit 26 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. De gemeente heeft weidse landschappen en boerenland en indrukwekkende stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. Haarlemmermeer is een jonge gemeente, maar heeft tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam met haar 19e-eeuwse gemalen. De gemeente is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is er groen en stads tegelijk. Per 1 januari 2019 staat de herindeling gepland van de gemeente Haarlemmermeer met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het bouwen aan Haarlemmermeer en het managen van haar organisatie vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, dan pas je goed bij de gemeente Haarlemmermeer. En bij de ambitie om een van de beste servicegemeenten van Nederland te worden. Daar hebben zij professionele mensen bij nodig, die midden in de maatschappij staan. De gemeente Haarlemmermeer biedt je alle kansen om je breed te ontwikkelen.

Het cluster Financiën & Administratie (F&A) adviseert bestuur, directie en de andere clusters, stelt de bestuurlijke P&C-producten en het financieel beleid op en levert ondersteunende diensten en producten aan de organisatie. Kenmerkend voor F&A zijn een open en persoonlijke benadering, deskundigheid, innovatievermogen en een proactieve en initiatiefrijke houding. Dit betekent dat wederzijdse verwachtingen met de interne klant vroegtijdig worden besproken, met oog voor ieders positie en de politieke omgeving. In totaal werken bij F&A 60 mensen en het bestaat uit drie teams: Debiteuren, Crediteuren, Financiële Administratie (DCFA), Sigma (P&C, BI en Fiscaal) en Financieel Beleid, Control en Advies (FBCA).

Aanbod

 • Een bruto salaris tussen de € 4.022 en € 5.520 per maand (schaal 12)
 • 36 urige werkweek
 • 22 vakantiedagen
 • Individueel keuzebudget
 • Uitstekende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Profiel

 • Afgeronde relevante HBO/WO-opleiding
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met het opstellen van planning & control producten
 • Ervaring met politieke bestuurlijk processen en bestuurlijke sensitiviteit
 • In staat om de financiële consequenties van jouw adviezen voor de P&C-cyclus te doorzien
 • Je weet dingen gedaan te krijgen, bent communicatief vaardig en beschikt over goede adviesvaardigheden
 • Evenwichtig, accuraat, klantgericht, collegiaal en stressbestendig
 • Actuele kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten (BBV) is een pré
Doorsturen