Teamleider Technical Office

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Engineering, Energie
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8413700
 • Locatie Almere
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction, Manufacturing

Over deze vacature

In jouw brede rol van Teamleider Technical Office ben jij het technisch geweten voor energie-opslagprojecten. Jij bent de teamleider die de brug slaat tussen de commercie en de techniek en ook iemand die vanuit de techniek goed begrijpt waar men bij Alfen mee bezig is.

Functie

Als teamleider begrijp je o.a. wat er gedaan moet worden om een grid-connectie te maken en weet je aan welke eisen productinformatie moet voldoen om door de klant als productinformatie te worden geaccepteerd. Over klanten gesproken: jouw klanten bevinden zich op alle lagen in allerlei organisaties, intern en extern. Het ene moment zit jij in een internationale setting aan tafel bij een grote energieproducent uit Zweden, het volgende moment zit jij aan tafel met de collega’s in Almere die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van producten. Jouw werk speelt zich op verschillende plekken af, zowel in Nederland als bijvoorbeeld op jouw project in Nigeria.

Jouw rol wordt nog leuker, omdat jij ook leidinggevende verantwoordelijkheid hebt. In deze rol ga jij je bijvoorbeeld bezighouden met het opzetten van processen en zorg jij dat de collega’s in jouw team worden geholpen in hun verdere ontwikkeling en verdere professionalisering van de afdeling.

Bedrijf

Werken bij Alfen betekent werken bij een bedrijf dat letterlijk en figuurlijk vol energie zit en dat zich al 80 jaar met grote passie inzet voor de ontwikkeling en innovatiekracht van de energiewereld. Met transformatorstations, energieopslag, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten voor het verdelen van energie, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het binnen- én buitenlandse elektriciteitsnet. Deze producten worden in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Als medewerker van Alfen ben je een belangrijke schakel in dit proces. Naast de transformatorstations die Alfen voornamelijk aan netbeheerders levert, legt de onderneming complete elektriciteitsnetwerken aan bij klanten in de glastuinbouw en in de industriële sector. Alfen wordt als koploper in de energiedistributie veelvuldig gevraagd voor duurzame projecten als energieopslag en aansluiting van zonneparken en windmolens.

Aanbod

Alfen biedt jou een mooie rol in een aansprekende omgeving. Je moet leveren en dat kan, want wij bieden jou veel ruimte in de uitvoering van jouw rol! Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, biedt Alfen jou een passend salaris. Verder vindt men het belangrijk dat jij je als professional verder ontwikkelt. Alfen verwacht van jou dat jij daarin initiatieven neemt en in overleg met jouw manager, keuzes maakt die jouw loopbaan bij Alfen ondersteunen.

Profiel

Voor een goede match, ziet Alfen in jouw CV in ieder geval terug dat jij:

 • Beschikt over minimaal een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding, in de richting van Energy of Elektrotechniek
 • Minimaal 2-3 jaar ervaring hebt als teamlead in een organisatie in de wereld van energie-opslag, energievoorzieningen als WKK en UPS of hybridisatie
 • Hebt bewezen een team te kunnen aansturen in een professionele, technische project-omgeving
 • Een stevige, professioneel-kritische en authentieke persoonlijkheid bent die is gericht op het gezamenlijk bereiken van resultaten
 • In jouw interactie met de omgeving weet jij snel te schakelen tussen rollen en stijlen, waardoor jij jouw doelen te bereikt
 • Kunt schakelen tussen processen, commercie, techniek en projectleveringen
 • Beschikt over een gezonde portie ondernemerschap
Doorsturen