Legal Counsel Lending

Doorsturen
 
 • Aanbod uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Legal & Tax
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer 8340200
 • Locatie Amsterdam
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance, Legal

Over deze vacature

Ben jij een enthousiaste en gedreven jurist? Wil je werken en je verder ontwikkelen in een professionele en motiverende omgeving? Dan maken wij graag kennis met je voor de functie van Legal Counsel Lending binnen het Corporate & Institutional Banking team van een financiële instelling.

Functie

Je werkt nauw samen met de business lines die binnen de financiële instelling verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van (internationale) grootzakelijke kredieten. Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie. Denk daarbij aan term sheets, financieringsovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante wetgeving en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten. Voorts ben je in staat om juniors binnen het team te begeleiden en op te leiden.

Bedrijf

Onze opdrachtgever bedient retail, private banking en corporate banking klanten met een primaire focus op Nederland en met selectieve activiteiten in het buitenland. In Nederland wordt klanten een uitgebreid en compleet pakket aan producten en diensten aangeboden via omni-distributiekanalen waaronder geavanceerde mobiele applicaties en internetbankieren. Onze opdrachtgever beschikt over gedegen financiële expertise en uitgebreide kennis van vele bedrijfstakken.

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de financiële instelling bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. De juristen van de afdeling Legal signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen ze (standaard) documentatie op, beoordelen ze producten en diensten van de financiële instelling en begeleiden ze gerechtelijke procedures. De Legal afdeling bestaat uit circa 120 juristen.

Aanbod

Een juridisch inhoudelijk uitdagende functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op. Je komt terecht in een professionele, informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk wordt gevonden. Er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en er worden daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden geboden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarbij je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen.

Profiel

We zoeken een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met kennis en ervaring op het gebied van financieringen en zekerheden (waaronder kennis van LMA documentatie). Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten.

Verder:

 • Heb je een afgeronde WO-studie Rechten;
 • Heb je meer dan 5 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;
 • Ben je creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen;
 • Kijk je vooruit en kan je concrete acties formulieren en help je deze uit te voeren; en
 • Heb je uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Doorsturen