Business Controller

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8306100
 • Locatie Sintjohannesga
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Food, Feed & Pharma, Consumer Goods

Over deze vacature

Koninklijke Peijnenburg, onderdeel van Lotus Bakeries NV met vestigingen in Geldrop, Sintjohannesga en Enkhuizen (in totaal ca. 320 medewerkers) is een zeer succesvolle levensmiddelenfabrikant van kwalitatief hoogstaande consumentenproducten. Het bedrijf produceert o.a. ontbijtkoek en luxe koeken onder de merknamen Peijnenburg, Wieger Ketellapper, Echte Enkhuizer en Lotus. In de ontbijtkoeksector is het bedrijf de onbetwiste marktleider. Koninklijke Peijnenburg is een dynamisch bedrijf met ambitieuze plannen. Voor de "Plant van de toekomst" te Sintjohannesga zoeken wij een Business Controller heeft als doel om als een echte Business Partner de plant SJA te ondersteunen en challengen in de totstandkoming van business cases en het leveren van analytisch inzicht ter ondersteuning aan de besluitvorming omtrent de huidige en toekomstige performance van de plants.

Functie

Als Business Controller heb je affiniteit met het productieproces en het werken in een productieomgeving. Je bezit goede communicatieve vaardigheden om stakeholders te beïnvloeden/challengen in het optimaliseren van het bedrijfsresultaat en het initiëren van optimalisaties/investeringsaanvragen/business cases.

In deze rol ben je als Business Controller volwaardig lid van het Plantteam van SJA en rapporteer je aan de Plantmanager. Daarnaast maak je ook deel uit van het Finance team, waarbij een plant controller direct aan je rapporteert.

 1. Business Partner als Business Controller
  Als Business Controller fungeer je als Business Partner voor de Plantmanager in het uitwerken van scenario’s in het kader van het realiseren van de strategie (zowel korte als lange termijn) van de plant, de uitwerking van business cases en bied je dagdagelijkse ondersteuning in de besluitvorming d.m.v. financiële analyses en inzichten.

  Signaleren en initiëren van business opportunities in de plant ter verbetering van het bedrijfsresultaat, productierendement en efficiëntie in het productieproces. Het proactief inbrengen en opvolgen van cost saving initiatieven.
 2. Plantcontrolling
  Voorziet de Plantmanagers/Plantteam van gevraagde en ongevraagde analyses en rapportages. Tevens het adviseren over eventuele bijsturingsmaatregelen ter realisatie van de financiële en niet financiële doelstellingen in het jaarplan. Analyseert op basis van de input van de plant controller afwijkingen op de kosten en (productie)opbrengsten t.o.v. rendementsnormen en initieert verbetervoorstellen.

  Regelmatig overleg met plantmanager om de resultaten ten gronde door te spreken en in overleg te zoeken naar business opportuniteiten. Geeft operationele ondersteuning aan het plantteam waarbij hij/zij zich opstelt als meedenkende “Business Partner” en acteert als een echte ‘Sparring’ Partner.
 3. Opmaken van budgetten en latest estimates
  Medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en bewaking van de budgetten en LE’s, zodanig dat een tijdige bijsturing mogelijk wordt. Hiertoe onder meer het meewerken aan het budgettering/LE-proces, het beoordelen van budgetten/LE en het analyseren van verschillen tussen budgetten, latest estimates en werkelijke resultaten, en het doen van aanbevelingen ter bijsturing hiervan aan de Financieel Directeur en overige directieleden.

Bedrijf

Ruim 130 jaar geleden, in het jaar 1883, startte bakker Harry Peijnenburg zijn bakkerij en winkel in het centrum van Geldrop. Zoals elke bakker werkte hij in de vroege ochtenduren aan beschuit, brood, koek en banket. Hij en zijn vrouw verkochten de versgebakken producten overdag in hun winkel. Voor wie de winkel niet kon bezoeken, kon zijn verse waar aan huis geleverd krijgen.

Vandaag de dag draait alles nog steeds om diezelfde kwaliteit en passie. Het resultaat is een malse ontbijtkoek met een verrassend lekkere smaak. Betrokken bakkers met een gevoel voor bakken en oog voor kwaliteit: dat is Peijnenburg toen, nu en morgen.

Aanbod

Peijnenburg biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden in een dynamische omgeving. De plant in Sintjohannesga staat de komende jaren in het teken van groei en heeft een cruciale rol in het verwezenlijken van de ambities van deze mooie organisatie. De "Plant van de Toekomst" biedt jou voldoende kansen!

Het salaris van de Business Controller kent een range van € 70.000 - € 85.000 op jaarbasis.

Profiel

 • Een afgeronde opleiding op universitair niveau in een financiele richting
 • Brede organisatorische interesse en kennis
 • 4-8 jaar werkervaring als business analist/controller in een productieomgeving
 • Kennis en ervaring in FMCG-branche is een pre
 • Kennis van financiële en bedrijfseconomische onderwerpen
 • Kennis van ERP-pakketten (SAP – BI/BO) en MS Office applicaties (Word, Excel)
 • Goede kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Communicatief- en sociaalvaardig: in staat om draagvlak te creëren en besluitvorming te realiseren (adviseren, overtuigen, beïnvloeding)
 • Ondernemend en gedreven persoon die resultaatgericht werkt met gezonde dosis business sense
 • Sterk analytisch vermogen waarbij men zich niet in de details verliest en de helikopterview bewaart in analyses en aanbevelingen
 • Teamspeler, actieve coach voor de plant controller, passie voor het vak en ambitieus in bedrijfs- en persoonlijke doelstellingen
Doorsturen