Plantcontroller

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8285600
 • Locatie Eibergen
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Over deze vacature

Voor Saint-Gobain Abrasives, onderdeel van 's werelds grootste producent van bouwmaterialen, zijn wij op zoek naar een dynamische Plantcontroller voor de productielocatie in Eibergen. Voor de functie zoekt Saint-Gobain Abrasives een ambitieuze, dynamische en communicatief sterke finance professional die toe is aan een volgende stap in zijn of haar carrière in een internationale productieorganisatie.

Functie

In deze functie werk je nauw samen met de plantmanager en rapporteer je aan de financieel directeur van Saint-Gobain Abrasives Northern Europe. De Plantcontroller zal, naast het verzorgen van rapportages en analyses voor de lokale organisatie en het hoofdkantoor in Parijs, de verantwoordelijkheid dragen voor het systeem van kostprijzen binnen de productielocatie in Eibergen. Naast de verantwoordelijkheid voor de rapportages voor de productiefaciliteit en de verkoopactiviteiten in de regio voor Scandinavië en de Benelux, zal de Plantcontroller zich met name bezighouden met de bedrijfseconomische analyses in een technisch complex productieproces en het onderhouden van de contacten met, en de controle op, het Financiële Shared Service Centre.

Verder onderhoud je nauwe contacten met de Controllingorganisatie voor de Thin Wheels activiteit binnen het EMEA gebied, ben je lid van het operationele team van de productiesite en fungeer je als sparringpartner voor de financieel directeur bij het verbeteren van het Planning & Control proces. De Controller levert daarnaast nog een belangrijke bijdrage aan het World Class Manufacturing programma: zowel door analyse en validatie van de gerapporteerde resultaten maar ook in de operationele verbeterteams van dit programma.

Kortom de functie is een echte uitdaging voor een finance professional die dicht bij de business wil staan, wil werken in een dynamische en innovatieve productieorganisatie en doorgroeimogelijkheden zoekt binnen een internationaal concern.

Bedrijf

Saint-Gobain is als 's werelds grootste producent van bouwmaterialen actief in 67 landen en wereldleider in al haar activiteiten. De Abrasives activiteit bestaat sinds 1885 en maakt sinds 1990 onderdeel uit van de High Performance Materials divisie van de Saint-Gobain Groep. Over 2016 behaalde de groep een omzet van € 39,1 miljard. Wereldwijd werken er meer dan 170.000 mensen binnen het concern. De Abrasives activiteit vertegenwoordigt daarvan meer dan 10.600 medewerkers in 27 landen met 61 productielocaties.

Saint-Gobain Abrasives is 's werelds grootste fabrikant van slijp- en schuurmiddelen en biedt krachtige, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke oplossingen waarmee klanten oppervlakten van alle soorten materialen vormgeven en afwerken. Dit zelfs in de meest complexe en uitdagende toepassingen in meerdere markten. De Abrasives Activiteit in de EMEA regio is georganiseerd binnen een matrix langs de assen van productgroepen en regio’s. In Nederland beschikt Saint-Gobain Abrasives over een productievestiging in Eibergen waar slijpschijven worden ontwikkeld en geproduceerd. Op de vestiging in Eibergen is tevens de verkoopondersteuning voor de Benelux en enkele exportlanden gevestigd. Het Europees distributiecentrum is gevestigd in Born.

Aanbod

Saint-Gobain Abrasives biedt naast een goed salaris en secundair arbeidsvoorwaardenpakket een functie in een dynamische, internationale productieomgeving waarin geweldige opleidingsmogelijkheden worden geboden. Er zijn volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden en met jouw kennis en ervaring krijg je de mogelijkheid om het verschil te maken.

Profiel

Jij:

 • Beschikt over een relevante afgeronde universitaire opleiding in een bedrijfseconomische richting
 • Beschikt over minstens 2 jaar relevante werkervaring als controller, accountant of hebt andere relevante finance ervaring
 • Bent een gedreven en ambitieuze finance professional, bent toe aan een tweede of derde stap in jouw carrière en hebt de ambitie om door te groeien binnen de Saint-Gobain Groep
 • Bent analytisch sterk, hebt inzicht in complexe processen en bent en in staat om verbeteringen en veranderingen te ondersteunen en te realiseren in (SAP)workflows en reporting tools
 • Hebt goede kennis van SAP CO- module, en Business Intelligence software als: Microstrategy of SAP BI is een pré (geen must)
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent vloeiend in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal (Frans is een pré)
 • Kunt effectief opereren in samenwerking met diverse teams en groepen binnen een organisatie
 • Je bent een proactieve, creatieve sparringpartner
Doorsturen