Financial Controller

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8284400
 • Locatie Utrecht
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Government & Legal, Non-profit

Over deze vacature

De KvK is bezig met verregaande digitalisering, sneller inspelen op de behoefte van onze klanten en het voor ondernemers toegankelijker maken van de producten en diensten staan hierin centraal. In deze veranderende omgeving zijn we op zoek naar een ervaren Financial Controller die energie krijgt van veranderingen en zich verantwoordelijk voelt voor de financiële beheersbaarheid.

Functie

Een van de veranderingen die de afdeling gaat doorvoeren is het implementeren van een nieuw financieel pakket. Je denkt mee over de inrichting van de processen en de implementatie van het financiele pakket. Krijg je er energie van om zaken goed te regelen en ben jij de bruggenbouwer naar de business controllers? Denk je graag actief mee over veranderingen en procesverbeteringen? Dan ben jij onze financial controller!

Als financial controller ga je deel uitmaken van een team in een veranderende organisatie en afdeling. De afdeling bestaat uit drie teams: Financiële Administratie, Financial Control en Business Control. Met jouw ervaring kan je op termijn het team meenemen in haar ontwikkelingen. Je krijgt een grote rol in de verdere ontwikkeling van het Internal Control Framework en de implementatie van het nieuwe financiele pakket. Verder krijg je een belangrijke rol in het rapportage- en begrotingsproces. Daarnaast breng je risico’s in kaart en ben je verantwoordelijk voor de jaarrekening. De fiscale thema’s rondom vennootschaps-, omzet- en loonbelasting (meer specifiek de werkkostenregeling) zijn uiteraard ook van belang. Ervaring met deze fiscale thema’s is een pre. Op deze wijze bouw je mee aan een nieuwe KvK.

Bedrijf

De Kamer van Koophandel maakt zich klaar voor de toekomst. Om beter te kunnen inspelen op de wensen van onze klanten maken wij onze dienstverlening flexibeler en onze ICT up-to-date. De KvK zet vol in op digitalisering en heeft zichzelf als doel gesteld om de beste digitale dienstverlener te worden binnen de publieke sector.

Als KvK leveren wij informatie, diensten en producten voor heel ondernemend Nederland. Wij helpen ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. Onze data, kennis en advies bieden we zoveel mogelijk online aan.

We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1.400 betrokken en bevlogen medewerkers. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We werken op 20 plekken in het land, waaronder het hoofdkantoor in Utrecht.

Aanbod

Een uitdagende functie binnen een organisatie die een grote transformatie doormaakt en maatschappelijk relevant is. Een functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Met veel ruimte en vrijheid om zelfstandig te handelen en tot mooie resultaten te komen. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het succes en de herkenbaarheid van de KvK.

Wat we jou verder te bieden hebben:

 • Fulltime functie BBRA-schaal 12. Het salaris bedraagt max. € 5.509,- per maand, afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring. Je werkt voornamelijk op ons hoofdkantoor in Utrecht
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling

Profiel

 • Afgeronde hbo-of wo-opleiding accountancy, bij voorkeur aangevuld met een (afgeronde) RA-opleiding
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring bij een van de grote accountantsorganisaties inclusief
 • Aantoonbare controle-ervaring met in jouw ogen vergelijkbare organisaties
 • Kennis van en ervaring met financiële systemen en rapportagetools
 • Bewezen successen in het implementeren van nieuwe werkprocessen
 • Goede communicatieve vaardigheden en je voelt je prettig bij het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden inclusief feedback over je gedrag
Doorsturen