HR Business Partner/Specialist Compensation & Benefits

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Human Resource & Recruitment
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer 8277300
 • Locatie Rotterdam
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Ben jij de HR Business Partner met Beta-focus die Greenchoice daadkrachtig verder helpt? Kan je concreet aantonen dat jouw ervaring en profiel aansluiten op wat we aangeven en ben je toe aan een kansrijke- tweede of derde- stap in je loopbaan als professional? Lees dan verder en neem snel contact met ons op.

Functie

Je wordt HR Business Partner voor het ‘financiële domein’ binnen Greenchoice. Je werkt samen met de CFO en managers van teams als Finance, Inkoop en IT. Je zorgt ervoor dat deze teams zich verder ontwikkelen in lijn met de competenties die nodig zijn voor verdere groei. Je bent strategisch inhoudelijk adviseur en sparringpartner in alle voorkomende HR-zaken. Je biedt proactief HR-oplossingen die perfect passen bij de teams en doelen die zij voor ogen heeft. Daarnaast creëer je teamspirit binnen het managementteam. Samengevat uit zich dat in een functie met zowel strategische en tactische projecten als operationele reguliere HR-werkzaamheden (o.a. W&S, verzuimmanagement, enz.).

Al de HR Business Partners zijn ‘thought leader’ op één of meerdere HR-thema’s, zoals cultuur en leiderschap, arbo en verzuim, leren en ontwikkelen, etc. Ook jij neemt zo’n positie op je. Compensation & Benefits is jóuw expertise. Jij krijgt dé belangrijke taak om ons beloningsbeleid en -systeem perfect te laten aansluiten bij de organisatiestrategie. Jij bent de specialist als het gaat om functiewaardering, performancemanagement, pensioen- en personeelsverzekeringen. Je signaleert ontwikkelingen, trends, wetswijzigingen en vraagstukken op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen, je peilt en creëert draagvlak voor vernieuwing en vertaalt deze naar (beleids-)voorstellen, bedrijfsregelingen en HR-instrumenten. Ook adviseer je HR-collega’s van Greenchoice en de dochteronderneming KiesZon bij vragen over arbeidsvoorwaarden en los je samen problemen in de uitvoering op. Verder vertaal je HR-data naar rapportages en voorspellende analyses en lever je cijfermatige, fact based input aan diverse business cases.

Bedrijf

Greenchoice is dé duurzame energieleverancier van Nederland en ook ‘Beste uit de test’ (Consumentenbond 2015 en 2016). Ze levert uitsluitend groene stroom en bos gecompenseerd gas aan ruim 400.000 klanten. Het is haar ambitie om marktleider te worden in het meest groene segment van de energiemarkt. Greenchoice wil de versneller en verbinder zijn in de lokale energietransitie. Om de strategie ‘Duurzaam Dichtbij’ te realiseren, zet ze in op organisatieontwikkeling en verdere professionalisering.

Het HR team van Greenchoice is ontwikkelend en professioneel
Een gedreven doelgericht team van zeven collega’s: jong (gemiddeld 33 jaar), ambitieus en volop in ontwikkeling. Ze krijgen energie van bouwen aan innovatieve en duurzame HR-processen, procedures en instrumenten. Meerwaarde creëren ze door kritisch te zijn en vanuit een duidelijke visie met concrete HR-oplossingen bij te dragen aan de langetermijndoelstellingen van de organisatie. Vooral op het gebied van ‘leren en ontwikkelen’ zien ze nog kansen om van Greenchoice dé snelstlerende organisatie te maken.

Aanbod

Uitstekende arbeidsvoorwaarden. Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Je bent dan ook bereid om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Greenchoice heeft een nieuwe locatie, op 5 minuten loopafstand van Rotterdam CS. Je woont bij voorkeur op maximaal een uur reistijd.

Profiel

Je hebt een relevante HBO/WO-opleiding (HRM, arbeids- en organisatiepsychologie of bedrijfskunde) en minstens vijf jaar relevante ervaring in een HR-adviesfunctie.

 • Je brengt actuele strategische en veelzijdige HR-kennis mee en bent een overtuigende gesprekspartner voor al je stakeholders
 • Je hebt aantoonbare ervaring met een functiewaarderingsmethodiek (bij voorkeur HAY)
 • Je hebt meer dan gemiddeld kennis van pensioen- en personeelsverzekeringen
 • Je werkt planmatig en hebt ervaring met projectmanagement
 • Je bent een echt bèta: analytisch en van werken met Excel word jij heel blij (en wij ook!)
 • Werkervaring als specialist Compensations & Benefits of consultant bij een organisatieadviesbureau is een pre
 • Je bent voor 32 uur per week beschikbaar, in ieder geval op dinsdagen en vrijdagen

Als HR Business Partner ben je vakvolwassen, volledig up-to-date, flexibel waar mogelijk en vasthoudend waar nodig. Als persoon ben je hands-on, open, resultaatgericht, motiverend en verbindend.

Doorsturen