Teamleider Medische Beoordelingen

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Banking
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer 8184800
 • Locatie Sittard
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Medical & Health

Over deze vacature

Voor onze opdrachtgever CZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, zijn wij op zoek naar een ervaren teamleider voor de afdeling 'Medische Beoordelingen' in Sittard. Ben jij een zelfstandige teamleider en ben jij in staat om jouw teamleden te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen? Dan biedt CZ jou graag de mogelijkheid om dit te laten zien!

Functie

Als teamleider ‘Medische Beoordelingen’ stuur je een team aan van ca. 30 medewerkers. Met het team verwerk je de aanvragen die verzekerden en zorgverleners vooraf (moeten) doen voor het verkrijgen van een akkoordverklaring (machtiging) voor bepaalde medische behandelingen.

Als zelfstandig teamleider ben je belast met alle HRM-taken binnen jouw team, zoals werving en selectie, het voeren van periodieke functionering- en beoordelingsgesprekken, verzuimpreventie en verzuimbegeleiding. Je stimuleert en coacht de medewerkers van je team in hun persoonlijke ontwikkeling en zorgt voor behoud van kennis.

Vanuit je verantwoordelijkheid voor de toegewezen zorgaandachtsgebieden neem je deel in Zorginkoopteams, heb je jouw bijdrage aan de werkgroep Schadelastbeheer en overleg je met de medisch adviseurs over medische protocollen en specifieke casuïstiek. In uitzonderingsgevallen en bij afwijkende bepalingen op verzekeringstechnische, administratieve en inhoudelijke aspecten komt het aan op jouw deskundige oordeel. Je doet voorstellen voor het beleid binnen het eigen vakgebied, vertaalt het divisie- en afdelingsbeleid naar een eigen teamplan met verbeteracties en -doelstellingen voor de korte en de middellange termijn.

Je stelt op basis van verwacht werkaanbod op jouw locatie een jaarplan op en doet daarvoor een budgetvoorstel. Je bewaakt het budget evenals de kwaliteit van de dienstverlening door jouw medewerkers. Je evalueert je resultaten op basis van normen, kpi’s en servicedoelstellingen en stuurt bij waar nodig. Voor het inhoudelijk deel werk je met een viertal collegae teamleiders binnen de afdeling, maar ook met collega’s van andere afdelingen.

Je bent als teamleider verantwoordelijk voor het behalen van alle beoogde servicelevels. Je rapporteert daarover aan de manager van de afdeling. Vanuit jouw aandachtsgebieden participeer je waar nodig ook in relevante projecten en werkgroepen, zowel binnen als buiten je eigen afdeling.

Bedrijf

Momenteel zijn in het kader van taakverdeling de (zorg)aandachtsgebieden ‘Buitenland’ en ‘Farmacie’ belegd in Sittard. Zowel inhoudelijk als beleidsmatig, De beoordeling en de beantwoording van de machtigingsaanvragen wordt uitgevoerd binnen de verantwoordelijkheid van een functionele eenheid.

Aanbod

 • € 3.000 - € 3.500 bruto per maand o.b.v. 34 uur
 • 8,5% eindejaarsuitkering
 • 194 vakantie-uren
 • Uren: 34-38 uur
 • Goede pensioen middenloonregeling

Profiel

Voor de afdeling ‘Medische Beoordelingen, locatie Sittard’, zoeken we een ervaren en inspirerende teamleider. Een teamleider die zich bovenal sterk maakt voor de belangen van onze verzekerden. Klantbelang en klantwaarde staan voor jou centraal, maar je doet alles ook met een scherp oog voor de belangen van CZ. Dat doe je door jouw team maximaal te faciliteren. Jij schept de condities, zodat je medewerkers zelfstandig alle taken snel, klantgericht en efficiënt kunnen uitvoeren.

De klantvragen kennen meer dan eens een diepgaande complexiteit met soms ook tegenstrijdige belangen. Je bent daarom in staat om verschillende managementtechnieken, leiderschap- en communicatiestijlen toe te passen bij het resultaatgericht aansturen van je team en in je communicatie en afstemming met andere relevante disciplines. Je bent iemand die zich in die context gemakkelijk profileert. In je persoonlijke optreden ben je effectief en slagvaardig. Daadkrachtig kunnen communiceren, adviseren en overtuigen is een absolute vereiste. Je praat net zo gemakkelijk met je medewerkers of collega’s als met verzekerden of zorgverleners. Ook ben je in staat effectief te overleggen met bijvoorbeeld de Medisch Adviesgroep en/of Juridische Zaken. Je hebt een mening en durft te escaleren wanneer dat nodig is. In je handelen en in je adviezen naar anderen zit de juiste balans.

De zorgaandachtsgebieden die aan het team in Sittard zijn toegewezen kennen hun eigen mate van zorginhoudelijke complexiteit en ook de regelmatige beleidsmatige veranderingen vereisen dat jij en je medewerkers analytisch sterk zijn, de risico’s van verkeerde beslissingen zien en snel kunnen schakelen. Het voortdurend bouwen aan een taakvolwassen team met taakvolwassen medewerkers is daarvoor een absolute must. Strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid zijn voor jou bekende begrippen.

We stellen als eis dat je beschikt over een afgeronde en relevante HBO-opleiding, aangevuld met meerdere jaren leidinggevende ervaring in een soortgelijke werkomgeving. Je bent 34 uur per week beschikbaar en je communicatieve vaardigheden zijn bovengemiddeld, zowel mondeling als schriftelijk. Vanwege de aard van het werk ben je flexibel en stressbestendig, heb je een gezonde dosis doorzettingsvermogen en ben je aantoonbaar in staat om op locatie zelfstandig je functie uit te voeren. Om je daadkracht, communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid te toetsen maakt een assessment onderdeel uit van de selectieprocedure.

Doorsturen