Senior Buyer (Commodity Electro)

Doorsturen
 
 • Aanbod € 65.000 - € 80.000 per jaar
 • Functiegroep Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8100900
 • Locatie Eindhoven
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche High Tech

Over deze vacature

Key-hire positie waar je als inkoop-professional de ruimte krijgt om te excelleren binnen een sterk groeiende internationale omgeving.

Functie

In deze Senior Buyer-rol, een key-hire positie voor Frencken, ben je verantwoordelijk voor de algemene QLTC prestatie van de commodity ELM (E-assy, laggle & Motion). Je leidt het commodity team (1 Buyer & 2 Operational Buyers) om maximale prestaties te behalen voor jouw stakeholders. Je volgt de ontwikkelingen en trends op de lokale en de internationale markt op het gebied van technologie, logistiek, prijs en kwaliteit (QLTC) en vertaalt dit naar je leveranciers. Naast het terugbrengen van het aantal leveranciers binnen jouw commodity en focus op leveranciers performance word je ook uitgedaagd op logistieke inregelingen met leveranciers en verdere supply chain optimalisaties. Je rapporteert aan de Director Procurement, je werkt zeer nauw samen met jouw commodity team en daarnaast spar je regelmatig met je andere collega’s van de afdeling. De afdeling inkoop is continu in ontwikkeling hierdoor verwachten wij van jou een proactieve bijdrage in de verdere professionalisering van de afdeling.

Jouw taken:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van commodity strategie voor de ELM commodity. Het opbouwen en borgen van inkoop specifieke kennis binnen de commodity en het nauwgezet volgen en rapporteren van ontwikkelingen en trends van jouw commodity op de lokale en wereldwijde markt
 • Het behalen van systematische TCO-reducties en waarde creatie voor jouw commodity. Het rapporteren, analyseren en opvolgen van toegewezen KPI's
 • Het uitvoeren van een gedegen leveranciersselectie proces waarbij risico’s worden geminimaliseerd en waarde creatie voor Frencken Europe wordt gemaximaliseerd (Supply Base Management)
 • Het identificeren en ontwikkelen van strategische inkoopkanalen voor jouw commodity. Het beheren van leveranciersrelaties en haar contracten, het oplossen van problemen met leveranciers en het optimaliseren van leveranciersprestaties
 • Je vertegenwoordigt de inkoopafdeling bij interne projecten (NPI, Engineering) en zorg je voor een soepele, tijdige en betrouwbare dienstverlening en/of producten in projecten tegen de vereiste kwaliteit en begrote kosten

Bedrijf

Frencken Europe BV is al meer dan 70 jaar actief als partner voor een internationale klantenkring in medische, analytische en de halfgeleiders markt. Frencken levert diensten op het gebied van value engineering, ontwikkeling van nieuwe producten en complete assemblage van complexe, geavanceerde modules en apparaten op basis van hoogwaardige mechanica, elektronica en software.

Frencken Europe BV is onderdeel van de Frencken Group Ltd. De Frencken Group Ltd. Is gevestigd te Singapore en aldaar beursgenoteerd. De Groep is wereldwijd actief, met productielocaties en verkoopkantoren in Europa, de VS en Azië. Het hoofdkantoor van Frencken Europe is gevestigd in Eindhoven en heeft in totaal ongeveer 450 medewerkers.

Het juiste product op de juiste tijd op de juiste plaats en tegen de juiste condities. Dat vraagt om slim samenspel. Inkoop speelt bij Frencken Europe daarin een cruciale rol. Hier wordt de basis gelegd om te produceren tegen de laagste kosten, met zero defects en just in time. Dit betekent het internationaal zoeken naar en contracteren van de juiste leveranciers en partners, op basis van technische specificaties die door of gezamenlijk met engineering en/of de klant zijn bepaald. Binnen de afdeling inkoop (20 collega’s) wordt er gewerkt met 5-tal commodity teams bestaande uit een Sr. Buyer, Buyer en een Operational Buyer.

Aanbod

Heb jij ambitie op het gebied van inkoop? Wil je jezelf uitdagen? Een bijdrage leveren aan de groeiambities van Frencken Europe? Dan is Frencken Europe voor jou the place to be! Frencken Europe biedt je de ruimte om te excelleren. Je werkt in een groeiende internationale gezonde omgeving met high tech projecten en interessante uitdagingen. Korte communicatie lijnen, informele, collegiale en gedreven collega’s maken je werk eveneens aantrekkelijk. Tegenover jouw inzet stellen wij een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Profiel

Een afgeronde HBO/WO-opleiding, technisch, bedrijfskundig of logistiek aangevuld minimaal NEVI 1 en bij voorkeur ook NEVI 2 of bereid deze opleiding te volgen en af te ronden. Je hebt ervaring in het aansturen van een commodity team. Daarnaast heb je minimaal 7 jaar ervaring in supply chain/inkoop in een, bij voorkeur, technische productie omgeving. Je bent bekend met het ontwikkelen van een commoditystrategie voor elektronische producten en beschik je over ruime kennis van de lokale en internationale leveranciers markt voor elektromotoren, PCBA’s, sensoren, geleidingen en relevante elektronische componenten voor de hightech industrie.

Het is een pré als je bekend bent met eisen die gesteld worden in het kader van ISO13485 voor hightech medische apparatuur. Je hebt gedegen kennis van kostendrijvers en inkoopkanalen van jouw commodity. Een klantorder gestuurde productieomgeving voor complexe hoogwaardige producten is jou niet onbekend (high mix - low volume). Je communiceert concreet en gemakkelijk op verschillende niveaus waarbij je altijd het gevoel behoud voor zowel de interne als externe klant.

Je bent bekend met juridische contract onderhandelingen en risico beheer. De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een pré. Daarnaast ben je initiatiefrijk, creatief, ondernemend, empathisch, oplossings- en resultaatgericht. Een relatiebeheerder, van nature uit proactief gedreven en een uitstekende onderhandelaar met een goed analytisch inzicht.

Je beheerst MS Office Word en Excel op gevorderd niveau.

Doorsturen