Manager People Analytics

Doorsturen
 
 • Aanbod Tot € 85.000
 • Functiegroep Human Resource & Recruitment, Consultancy, Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8116600
 • Locatie Utrecht
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

Ben jij een ervaren strategisch sparringpartner en peoplemanager die als innovatieve business consultant People Analytics projecten opzet die duurzame business waarde creëren ? Dan komen wij graag met jou in contact.

Functie

Vanuit een lead-rol weet je het senior management te challengen op hun business uitdagingen en zet je een roadmap neer voor brede analytic projecten die vernieuwing en duurzame business realiseren. Je maakt bedrijfskundige analyses en stelt vanuit een strategische invalshoek hypotheses op voor complex People Analytics onderzoek. De onderzoeksuitkomsten weet je te vertalen door middel van data visualisatie en storytelling. Als senior business consultant draag je actief bij aan het verzilveren van de business waarde van inzichten op het People domein. Door de exploitatie van deze inzichten via interne en externe publicaties/presentaties zorg je dat analytic capabilities van HR-partners worden vergroot en dat zij fact-based werken. Hiervoor is het belangrijk dat je in staat bent om snel een sterk in- en extern netwerk op te bouwen en te functioneren als een brug tussen stakeholders van HR en business, IT en andere stafafdelingen. Je hebt ook een belangrijke rol om in de samenwerking met stakeholders tot kaders te komen waarbinnen analytics en gebruik van (People) data kan worden uitgevoerd.

Als senior consultant ben je medeverantwoordelijk voor het opbouwen van een Best-in-Class Analytics team.

Je stuurt functioneel 4-5 collega’s aan en je rapporteert aan de Lead HR Analytics & Insights.

Bedrijf

Je maakt onderdeel uit van een team met toekomstgerichte en nieuwsgierige professionals die passie hebben voor het ontwikkelen van een fact-based en datagedreven cultuur binnen HR en onze opdrachtgever. Ze maakt de impact van de mens op doelstellingen inzichtelijk en voorspelbaar. Hierdoor stellen ze business en medewerkers in staat betere (fact-based) beslissingen te maken. Hiervoor gebruiken ze de nieuwste advanced analytics technieken en helpen we onze stakeholders met hun uitdagingen. Ze bouwen aan een zo volledig mogelijk medewerkerbeeld, vanaf het moment dat iemand bij onze opdrachtgever wil komen werken tot hij/zij na een succesvolle carrière de bank weer verlaat, zodat ze loopbaanstappen en processen kunnen optimaliseren. Het doel is om het denken vanuit een datagedreven mindset binnen HR en voor de medewerker heel normaal te maken, als onderdeel van het dagelijkse werk. Ze gebruiken storytelling om hun verhaal en dienstverlening inspirerend te maken.

Aanbod

Bij onze opdrachtgever krijg je de ruimte om jezelf te zijn én te groeien. Je bent continu bezig met je ontwikkeling, nu, morgen en de toekomst. Zo sta jij in je kracht, werk je aan jouw ambities en samen worden we beter. Onze opdrachtgever biedt je een maatschappelijk betrokken organisatie met heldere waarden en aandacht voor mens, leren en diversiteit.

Betreft een dienstverband met een 36 urige werkweek in dienst bij onze opdrachtgever, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

 • WO opleiding (Bedrijfskunde en/of strategisch HR)
 • 5-10 jaar relevante werkervaring in het werken in (People)strategie en 3-5 jaar werkervaring in People Analytics
 • Ervaring in consultancy en business development
 • Kennis van en ervaring in strategievertaling en (de impact van) People beleid
 • Kennis van mensgedrag en –processen in de werkcontext
 • Diepgaande kennis van best practices voor complex analytic onderzoek
 • Kennis van advanced analytic methodieken
Doorsturen