Team Lead R&D

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Engineering, Energie
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8053500
 • Locatie Den Helder
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing, High Tech

Over deze vacature

Kans voor gepassioneerde R&D leider om actief bij te dragen aan een duurzaam en innovatief product!

Functie

In deze rol ben je in een snel ontwikkelende organisatie verantwoordelijk voor het aansturen, begeleiden en mede uitvoeren van interne en externe grensverleggende R&D projecten. Je stuurt op coachende wijze het engineering - en QA team aan en bent nauw betrokken bij het realiseren van productinnovaties. Van concept tot definitief ontwerp, het productiegereed maken en de uiteindelijke product release. Bij cruciale innovaties ben je de projectleider en tevens initiator achter nieuwe verpakkingsmogelijkheden. Ook ben je verantwoordelijk voor beheer en uitbreiding van de matrijzen die wereldwijd in gebruik zijn en medeverantwoordelijk voor product performance bij klanten wereldwijd.

Je denkt mee in verbetermogelijkheden van de kostprijs door productinnovaties en hebt door je ervaring en kennis van kunststof materialen en materiaaleigenschappen een belangrijke rol in het optimaliseren van een zo efficiënt, en kwalitatief hoogwaardig mogelijk, proces van design naar productie. Door je ervaring met blaas- en/of spuitgiettechnieken kan je goed meedenken met de engineering- en productieuitdagingen en ben je in staat het team mee te nemen in innovaties en QA verbeteringen. Bij nieuwe productreleases blijf je nauw betrokken. Daarnaast heb je een zakelijke vertegenwoordiging en ben je technisch inhoudelijk bewaker van IP’s en toegewezen patenten. Hiervoor onderhoud je internationale juridische contacten en blijf je actief in contact met universiteiten op het gebied van nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingstrajecten.

Bedrijf

Lightweight Containers B.V. is een sprankelende, proces gestuurde en zelflerende organisatie waarin agile, scrums, teams en ontwikkeling bekende elementen zijn. Sinds 2006 produceert en vermarkt Lightweight Containers het innovatieve KeyKeg Systeem. Een unieke lichtgewicht vervanger voor het originele fust met een snelgroeiende klantengroep, vooral in de drankenindustrie. De KeyKeg combineert grensverleggende R&D met geavanceerde productiemethodes en de eenmalige fusten onderscheiden zich door kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid.

Met vestigingen in Nederland, Duitsland, USA en warehouse faciliteiten op alle continenten wordt optimaal gebruik gemaakt van de nieuwste automatiseringsmogelijkheden. Alle productstromen zijn via het hoofdkantoor in Den Helder gecentraliseerd. Door innovatie en de ambitie om ’s werelds kwalitatief beste lichtgewicht verpakking voor vloeistoffen (door) te ontwikkelen, te produceren, te vermarkten en te ondersteunen in de totale supply chain groeit de organisatie jaarlijks.

Aanbod

Een baan met de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling in een stimulerende werkomgeving. Lightweight Containers is een sterk groeiende en financieel gezonde organisatie met historie en duidelijke ambities voor de toekomst. Binnen een enthousiast en gemotiveerd team werk je in een veelzijdige rol, waarbij je een uitstekend salaris én een leaseauto wordt geboden, naast fantastische secundaire voorwaarden. Zoals: fruit op kantoor, een eigen gym (met trainer!) en een gezonde, rookvrije werkomgeving! Uiteraard krijg je ook een goede pensioenregeling en 25 ongeregistreerde vakantiedagen per jaar, waarbij men uitgaat van jouw verantwoordelijkheidsgevoel.

Profiel

 • HTS/WO opleiding Werktuigbouw, Lucht & Ruimtevaarttechniek, Materiaalkunde of vergelijkbaar
 • Tenminste 5-10 jaar ervaring in het ontwikkelen van (kunststof)producten in een technische complexe omgeving (blaas-/spuitgiettechnieken)
 • Goede kennis van materialen, materiaaleigenschappen, kunststoffen en/of composieten
 • Praktisch ingesteld, maar goed conceptueel vermogen
 • Initiatiefrijk, besluitvaardig, nieuwsgierig en oplossingsgericht
 • Goed luisterend vermogen, open voor discussie en coachend leider
 • Flexibel en bereid tot ad-hoc reizen binnen en buiten Europa (ca. 5 dagen ad-hoc in de maand)
 • Analytisch vermogen en in staat een visie te ontwikkelen met creativiteit en realiteitszin
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en goede beheersing van de Engelse en Duitse taal
Doorsturen