Manager Distributiecentrum

Doorsturen
 
 • Aanbod € 60.000 - € 70.000
 • Functiegroep Logistics
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8016000
 • Locatie Zuid-Holland
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Consumer Goods, Manufacturing

Over deze vacature

Veelzijdige Manager voor Distributiecentrum gezocht in het midden van het land. Uitdagingen op gebied van procesoptimalisatie en implementatie van Microsoft Dynamics.

Functie

Je bent als Manager verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het continue verbeteren van de afdelingen binnen het distributiecentrum zoals Warehouse, Expeditie en Verpakken. Hierbij stuur je direct 3 teamleiders en indirect 130 medewerkers aan met als doel de hoogste kwalitatieve service te verlenen aan de klanten, tegen zo laag mogelijke kosten. Hiertoe dienen mensen, middelen en kennis zo efficiënt en effectief mogelijk ingezet te worden.

Het Warehouse en de expeditieafdelingen worden beschouwd als cost centers met als belangrijkste taken het zorgen voor een correcte inslag, opslag en uitslag van goederen, zowel vanuit het perspectief van kwaliteit als tijd. Expeditie heeft als primaire taak het tijdig en volledig uitleveren van de klantorders. De Verpakkingsafdeling is een profit center, waarbij een separaat operationeel proces plaatsvindt gericht op verpakken, etiketteren, sealen en incidenteel oversorteren. Jij bent de centrale spil die het overzicht over de verschillende activiteiten en projecten behoudt en actief meedenkt in optimalisatie van processen. Je hebt oog voor verbeterprojecten en je medewerkers, waarbij je helpt de taken te verdelen waar deze horen in de bedrijfsvoering.

De organisatie is ambitieus en ziet kansen om de eigen logistieke organisatie te verbeteren met behulp van een nieuw WMS-systeem, wat het komende jaar geïmplementeerd zal worden. MS Dynamics is geselecteerd en de implementatie hiervan, de inrichting en de gevolgen voor de uitvoering van de werkzaamheden zal zeker invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken. Ook werkt men sinds kort met een 3PL dienstverlener en de verwachting is dat deze logistieke stroming de komende jaren sterk zal toenemen. Daarnaast ben je betrokken bij het opstellen van budgetten, voeren van coaching-, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Bedrijf

Onze opdrachtgever is een toonaangevende productieorganisatie in de haar vakgebied. Als Nederlandse organisatie is zij onderdeel van een groot Amerikaans bedrijf en wereldwijd actief. Het betreft een volcontinue productiebedrijf met een sterk seizoenspatroon, waarbij de logistieke drukte voornamelijk in de laatste helft van het jaar ligt.

Aangezien de voorraad een resultante is van verkoop en productie vereist de logistiek een eigen creativiteit: binnen de door verkoop en productie gestelde kaders (volumes) moet gezocht worden naar een manier om op de meest efficiënte en effectieve manier om te gaan met productie-, inpak- en magazijncapaciteit, voorraden en transport. Het distributiecentrum functioneert als Europees Distributiecentrum zowel binnen Europa als ook daarbuiten.

Aanbod

In deze functie krijg je de mogelijkheid om zelfstandig een groot en modern Distributiescentrum te leiden. Er is veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, innovatie en creatief mee denken in verbeterprojecten. Je maakt deel uit van een ambitieuze internationale organisatie met een stabiel team van medewerkers. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je ervaring en kennisniveau tussen de € 60.000 en € 70.000 per jaar, inclusief vakantiegeld en bij een 38 urige werkweek. Je hebt recht op 25 vakantiedagen en daarnaast nog 13 adv-dagen. Verder zijn er uitstekende secundaire condities zoals een goede pensioenregeling, bijdrage in ziektekostenverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Profiel

 • HBO werk- en denkniveau, aantoonbaar met diploma of certificering in een relevant vakgebied zoals Logistiek/Supply Chain & Operations Management
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring
 • Ervaring met verbeterprocessen in een productie- en of logistieke omgeving
 • Analytisch sterk, procesinzicht en ervaring met LEAN, TCM, TPM of vergelijkbaar
 • Verantwoordelijk, daadkrachtig en besluitvaardig
 • Doel- en resultaatgericht
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Doorsturen