Specialist Materialen en Processen Metaal (Body in White)

Doorsturen
 
 • Aanbod Max. € 80,000 per jaar
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 7976400
 • Locatie Eindhoven
 • Contract Detachering via YER
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Als Specialist Materialen & Processen (Body in White) speel je een belangrijke rol in de creatie van nieuwe materialen en processen die vervolgens toegepast gaan worden in alle trucks die DAF produceert. Een afwisselende functie waarin je veel interne en externe contacten hebt en daarnaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in het creëren en uitvoeren van uitdagende projecten!

Functie

Als Specialist Materialen en Processen Metaal ben je met een team van specialisten verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en uitdragen van metallurgische kennis voor de gehele DAF organisatie, van productontwikkeling, inkoop en supplier quality tot productie en service. Je werkt actief mee aan de ontwikkeling van nieuwe vrachtwagens, het oplossen van veldproblemen en het inrichten en optimaliseren van productieprocessen bij DAF en toeleveranciers. Je onderhoudt en ontwikkelt (nieuwe) contacten met interne klanten en stakeholders, externe kennisinstituten en toeleveranciers. Ook signaleer je technische kansen voor DAF en initieer en coördineer je op basis daarvan nieuwe projecten. Je bent in staat op managementniveau te rapporteren. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de technische inhoud van materiaal- en procesnormen gerelateerd aan dit vakgebied binnen DAF.

Bedrijf

DAF Trucks N.V. in Eindhoven, onderdeel van PACCAR Inc., heeft een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF.

De Afdeling Centraal Laboratorium is verantwoordelijk voor het specificeren van materialen en processen die bij DAF Trucks gebruikt worden. Ook wordt er in het laboratorium gewerkt aan het verkennen en overdragen van nieuwe technolgieën op materiaal- en procesgebied.

Aanbod

Als Automotive Professional bij YER Technology heb je de mogelijkheid om uitdagende, langdurige projecten uit te voeren met uitkijk op een vast contract bij YER Technology of bij onze opdrachtgever. Een concurrerend vast salaris en goede arbeidsvoorwaarden kun je bij ons zeker verwachten. Deze voorwaarden bestaan onder andere uit:

 • 24 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of een leaseauto
 • Goede pensioensregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen om jezelf op technisch en persoonlijk gebied te ontwikkelen.
 • Mogelijkheid tot deelname aan een talentontwikkelingstraject en persoonlijke coaching
 • Inspirerende masterclasses en netwerkevenementen

Profiel

Voor deze functie komen wij graag in contact met kandidaten die beschikken over een opleiding op minimaal WO-niveau opleidingsrichting metaalkunde met specifieke interesse op het gebied van materialen en productietechnologieën m.b.t. body in white en een sterke affiniteit met productontwikkeling. Je hebt kennis van het gedrag van metalen en de invloed van het productieproces op functionele eigenschappen en kan adviseren m.b.t. materiaalgebruik, productiemethoden, uit te voeren simulaties en/of experimenten. Je hebt kennis van relevante metaalkundige analyse- en meetmethoden en bezit kennis op het gebied van schade analyse. Je bent zelfstandig en proactief maar weet multidiciplinaire teams te binden en in projectverband te leiden. Je werkt projectmatig en analytisch en bent besluitvaardig, enthousiast en beschikt over een gedreven collegiale instelling. Goede communicatieve vaardigheden en kennis in woord en geschrift van Nederlands en Engels zijn vereist, kennis van Duits is een pré.
Doorsturen