Productie Engineer Assembly

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 7796400
 • Locatie Drachten
 • Contract Detachering via YER
 • Branche Medical & Health

Over deze vacature

Ben jij in het bezit van een afgeronde HBO-opleiding in de richting WTB, AOT, of aanverwant? Vind je het leuk om met techniek om te gaan en houd jij daarnaast van een stuk hectiek? Dan zijn wij voor Philips in Drachten op zoek naar jou!

Je komt te werken in een gedreven team van professionals waarbij je een bijdrage gaat leveren aan innovatieve projecten.

Functie

Als Productie Engineer ben je in eerste instantie vakspecialist en verantwoordelijk voor een bepaalde groep producten en productielijnen. Je focus is gericht op de gebieden proces, techniek en organisatie. Je ondersteunt de productie bij het maken van onderdelen voor scheerapparaten. Je bent verantwoordelijk voor stabiele processen en het overdragen van kennis naar operators en monteurs.

Daarnaast verbeter je op een gestructureerde manier de bestaande processen en werkwijzen. Je onderzoekt verbetermogelijkheden en leidt verbeterprojecten. Verder lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van nieuwe producten en/of processen en de introductie hiervan in de productie.

Als Productie Engineer werk je vanuit een ondersteunende groep waarin mensen vanuit verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. In dit team worden plannen gemaakt en prioriteiten gesteld. Projecten worden veelal opgepakt in projectteams. Je moet in staat zijn om binnen zo'n team het voortouw te nemen en een team te trekken. Verder werk je aan een netwerk van contacten binnen de organisatie en overleg je met externe klanten en leveranciers.

Een van de processen is het assembleren van allerlei onderdelen en halffabrikaten. Hier wordt gebruikgemaakt van volledig geautomatiseerde productielijnen met oa. robots en vision-systemen. Voor dit werkgebied zoeken we een Productie Engineer die zich wil verdiepen in de gebruikte technieken en zich kan ontwikkelen tot specialist.

Bedrijf

Philips combineert haar klinische expertise en menselijk inzicht om innovatieve oplossingen te creëren binnen het zorgcontinuüm, in samenwerking met artsen en onze klanten, om meerwaarde te verschaffen en de zorg beter toegankelijk te maken voor miljoenen mensen. Onze teams werken elke dag hard om de patiëntresultaten te verbeteren; ongeacht of de zorgcyclus de patiënt van de dokter naar het ziekenhuis brengt, of van het ziekenhuis naar huis, of gewoon van de ene medische afdeling naar een andere, de unieke medische oplossingen van Philips zijn ontworpen om de kwaliteit van patiënten informatie en klinische besluitvorming te optimaliseren.

Philips Consumer Lifestyle Drachten (CL) richt zich op producten voor huishoudelijk gebruik en persoonlijke verzorging. Zo worden in Drachten elektrische scheerapparaten ontwikkeld en geproduceerd. Deze fabriek is binnen de branche de grootste en meest geavanceerde ter wereld.

De productieorganisatie bestaat uit verschillende afdelingen. Zo worden binnen de groep PDF alle scherende onderdelen gemaakt (scheerhoofden, messen, trimmers). Binnen de groep ODF worden de niet scherende onderdelen gemaakt (kunststof delen, elektronica) en worden de scheerapparaten geassembleerd. Naast de productieafdelingen maken ook ondersteunende afdelingen zoals de TSG deel uit van de Supply Chain.

De afdeling TSG staat opgesteld om proces technische ondersteuning te leveren aan de Supply Chain van Philips Drachten. De Productie Engineer maakt onderdeel uit van de afdeling TSG (de Technical Support Group). Om deze reden wordt de functie intern dan ook meestal als TSG’er aangeduid.

Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Voor deze opdracht ga je via een detacheringsovereenkomst via YER werken bij Philips
 • Inhoudelijk interessante functie bij Philips Drachten
 • Functie waarin ontwikkelingsmogelijkheden worden geboden
 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 24 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag

Profiel

.Wat zoeken wij:

 • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op HBO of WO niveau (Werktuigbouw, Algemene Operationele Techniek of aanverwant)
 • Je kunt je kennis praktisch toepassen en tegelijk ook conceptueel denken
 • Kennis van World Class Manufacturing/Lean Manufacturing, Statistical Process Control en Verbetertechnieken is een pre
 • Als persoon ben je pragmatisch, heb je organisatietalent en analytisch vermogen
 • Tevens ben je besluitvaardig, assertief, communicatief vaardig en beschik je over beïnvloedingsvaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
Doorsturen