4 tips zodat jouw toekomstige baan jou vindt

Doorsturen
 

4 tips zodat jouw toekomstige baan jou vindt

De arbeidsmarkt is aan het aantrekken. Dit is je kans om weer eens van stoel te wisselen. Gaat jou de zoektocht goed af? Of nog beter, vinden mensen jou? Deze tips brengen je op weg.

 1. Word gevonden
  Alles draait tegenwoordig om gevonden gevonden. Ben je niet vindbaar op Google of LinkedIn, dan besta je niet. Recruiters en HR professionals zoeken via deze weg naar de perfecte kandidaat voor hun functie. Is de criteria waar zij op zoeken evenredig aan die van jou? Zorg er dus voor dat je LinkedInprofiel up-to-date is: kort en krachtige introductie, gevolgd door je werkervaring en een aangepast CV. Bedenk op wat voor titels, tekst je gevonden wilt worden. Stel jezelf voor, maak het persoonlijk en onderscheid jezelf van de rest. 
 2. Aanbevelingen van anderen
  Tegenwoordig is het belangrijker wat anderen van je zeggen of vinden, dan wat je zelf verkondigd.  Vergaar dan ook aanbevelingen danwel reviews van jezelf. Dus wat vinden anderen van jou? Vraag of zij een aanbeveling willen schrijven op je LinkedIn profiel. Iemand met aanbevelingen komen hoger in de resultaten van LinkedIn dan diegene zonder. Je komt zo dus sneller in zicht bij HR professionals als je dit toepast. Geef je profiel meerwaarde en start met verzamelen.
 3. Netwerken – je krijgt wat je geeft
  Netwerken is een werkwoord; het gaat erom dat je actief bezig bent met het leggen van contacten. Voornaamste spelregel in netwerken is geven en krijgen. Dus ook jij helpt mensen in je netwerk aan informatie, nieuwe contacten en geeft iemand net die tip over die ene leuke baan die goed bij hem past. Neem elk telefoontje of LinkedIn bericht aan van een recruiter en mocht dat aanbod voor een baan niets voor jou zijn, geef hem/haar dan tips over iemand in jouw netwerk die misschien wel geinteresseert is. Zo help je elkaar. Op een gegeven moment kan deze recruiter jou ook helpen wanneer je hem nodig hebt. De basis van een goed netwerk is vertrouwen. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. De crux is dat je weet wat je wilt bereiken en hoe je je netwerk gebruikt, onderhoudt en uitbreidt. 
 4. Netwerken door jouw toegevoegde waarde
  Via LinkedIn maar ook via bedrijfsborrels of events kun je jouw netwerk verder uitbouwen. Actief deelnemen aan discussies in LinkedIn groepen waar je jouw expertise toont helpen je verder. De beheerders in deze groepen en andere professionals kunnen jou indirect aan een baan helpen wanneer je hen om hulp zou vragen. Zij zien jou als expert door je bijdrages in het verleden. 

Ook al ben je momenteel tevreden met je huidige baan is het opbouwen en versterken van je online profiel en netwerk belangrijk. Misschien kom je wel het meest relaxed en zelfverzekerd over omdat je geen directe verwachtingen hebt en de noodzaak van een nieuwe job minder hoog ligt. Dat brengt je meer bij jezelf en maakt je nog authentieker ook.

Je kunt je natuurlijk ook eenvoudig bij ons online inschrijven. Je ontvangt dan dagelijks of wekelijks nieuwe vacatures naar jouw wens in je inbox.

Doorsturen