Engineeringsmanager Integrale Projecten I BAM I Bunnik

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Bouwkunde en Civiele Techniek
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 7531900
 • Locatie Bunnik
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Over deze vacature

Voor onze opdrachtgever BAM Advies & Engineering zijn wij op zoek naar een Engineeringsmanager Integrale Projecten.

Functie

Het aantal geïntegreerde projecten in de markt van Bouw en Techniek wordt steeds groter. Klanten vragen om integraliteit van alle disciplines, compleet met Life Cycle Costing en Beheer & Onderhoud. Hierbij wordt een systeemgerichte manier van werken steeds nadrukkelijker geëist door opdrachtgevers. Help jij BAM Advies & Engineering in de stap naar een integrale aanpak van projecten?

Ontwerpmanagement is een specifieke rol die specifieke vaardigheden vraagt zoals budgetsturing en het aansturen van een integraal ontwerpproces (zowel bouw als techniek). Juist op het vlak van ontwerpmanagement ligt het grootste verdienpotentieel voor projecten. Door deze rol centraal te organiseren kan ervaring, kennis en kunde gedeeld worden en kunnen standaard processen uitgerold worden. BAM onderscheidt twee rollen:

 1. Ontwerpmanagement met de focus op het conceptueel ontwerp in de VO- en DO-fase
 2. Engineeringsmanagement met de focus op technische uitwerking in de TO- en UO-fase

Als Engineeringsmanager werk je resultaatgericht aan de uitwerking van het definitief ontwerp (DO) tot het niveau van technisch ontwerp (TO) en uitvoeringsontwerp (UO). Je bent een leider en iemand die initiatief neemt om de samenwerking op te zoeken met de opdrachtgever, de ontwerpers, de werkvoorbereiding, de uitvoering, de exploitatie en de comakers. Je zorgt er daardoor voor dat de integraliteit van het ontwerp gewaarborgd is. Je borgt daarnaast veiligheid, voortgang en kwaliteit en beheert tevens het ontwerpbudget op basis van eerder gemaakte plannen en kaders.

Bedrijf

Koninklijke BAM Groep nv ontwikkelt, ontwerpt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. BAM verenigt werkmaatschappijen die actief zijn in de sectoren Bouw en techniek, Infra, Vastgoed en Publiekprivate samenwerking. BAM behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa. BAM voert wereldwijd projecten uit in meer dan twintig landen. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM haar opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM wil een leidende rol vervullen op het gebied van duurzaam ondernemen.

BAM Advies & Engineering is het advies- en ingenieursbureau van en voor BAM-bedrijven. Het maakt deel uit van BAM Bouw en Techniek bv. Met het beschikken over deze discipline onderscheidt dit bedrijf zich in de markt. Haar klanten zijn ontwikkelaars, bouwers en onderhoudsdiensten. BAM Advies & Engineering levert aan hen adviezen, management en ontwerp- en engineeringdeskundigheid.

Aanbod

 • BAM biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Je valt onder de bouw CAO
 • 25 vakantiedagen en 15 atv-dagen

Profiel

 • Je hebt een technische HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur Bouwkunde, Civiele Techniek of Installatietechniek
 • Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol binnen integrale multidisciplinaire projecten
 • Je hebt ervaring met complexe contractvormen zoals DBFMO en UAV-GC
 • Werken met BIM is voor jou vanzelfsprekend
 • Je bent stressbestendig, kunt goed plannen en organiseren en bent analytisch sterk
Doorsturen