Octrooigemachtigde in opleiding

Doorsturen
 
  • Aanbod Overtuigende arbeidsvoorwaarden
  • Functiegroep Trainee
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer 6207300
  • Contract In dienst van opdrachtgever
  • Branche Consultancy & HR, Government & Legal

Over deze vacature

Een baan die je entree geeft tot een wereld waar vooruitstrevende technologie commercieel gevaloriseerd kan worden door juridische expertise.

Functie

In deze volwaardige baan word je gedurende drie à vier jaar opgeleid tot Octrooigemachtigde. Dit betekent dat de exacte achtergrond, die je al hebt, wordt verrijkt met enerzijds praktische ervaring in het octrooivak en anderzijds juridische kennis op het gebied van intellectueel eigendom.

Tijdens de opleiding werk je onder de hoede van een tutor: een ervaren Octrooigemachtigde.

Bedrijf

Onze opdrachtgevers zijn zogeheten vrije kantoren (een met een advocatenkantoor vergelijkbare dienstverlener in octrooizaken) dan wel industrieën (industriële bedrijven die zelf Octrooigemachtigden in dienst hebben). In de regel blijf je na het behalen van je examens in dienst bij het bedrijf waar je de opleiding gevolgd hebt.

Aanbod

De opleiding zelf is intellectueel uitdagend, ook op terreinen waar je je misschien nog niet bewezen hebt: juridische kennis, taalvaardigheid en commercie. Heb je de opleiding eenmaal afgerond, dan heb je de mogelijkheid in autonomie en zelfstandigheid een eigen praktijk te bouwen in een community van vakgenoten, is de baangarantie nagenoeg 100%, zijn de verdiensten vorstelijk en kun je moeiteloos overal in Europa aan de slag.

Profiel

Je hebt in ieder geval een academische opleiding in een exacte wetenschap (toegepast of fundamenteel). Een PhD-graad is een pre. Daarnaast beschik je over uitzonderlijke analytische capaciteiten, een bovengemiddelde taligheid en de communicatieve vaardigheden die bij passen bij het beroep van een verlener van zakelijke diensten van hoog niveau.

Doorsturen