HR Manager

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied HR
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10029503
 • Locatie Schiedam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Industrial, Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Ben jij een proactieve, gedreven, meedenkende en enthousiaste HR Manager? Dan zoeken wij jou voor A. de Jong B.V.!

Voor A. de Jong B.V. zoeken wij een daadkrachtige en overtuigende HR manager met een heldere visie op de HR functie. Iemand die het leuk vindt om mee vorm te geven aan een eigentijdse cultuur van een oud familiebedrijf. Een rots in de branding die goed is in het dagelijks situationeel leiding geven en daarnaast de middellange- en lange termijn bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke doelstellingen op elkaar weet af te stemmen. Een team player met een no nonsens-mentaliteit die resultaten boekt en de samenwerking met de werkmaatschappijen op een efficiënte en heldere manier vorm geeft. Werken in een familiebedrijf met korte lijnen spreekt je aan. Dan is deze baan bij A. de Jong b.v. echt iets voor jou.

Functie

In jouw rol van HR Manager:

 • Geef je dagelijks leiding aan een team HR professionals waarbij je ook zelf de handen uit de mouwen steekt;
 • Maak je als HR sparring partner voor de directie, heldere afspraken met de werkmaatschappijen aangaande HR zaken die helpen bij de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen;
 • Formuleer je een visie op de rol van HR binnen de A. de Jong organisatie en vertaalt die naar structureel beleid en verbeterinitiatieven;
 • Werk je werkt aan het efficiënter maken van de uitvoering van de dagelijkse HR werkzaamheden waarbij je de professionaliteit van de afdeling op een hoger plan brengt;
 • Ben je resultaatgericht, ook in de aansturing van je team;
 • Heb je een rol in veranderprocessen, faciliteert deze en draagt daarmee bij aan het continu verbeteren van de hele organisatie;
 • Draag je bij aan het creëren van een inspirerende werkomgeving, bevorder je de samenwerking en stimuleer je mensen om het beste uit zichzelf naar boven te halen;
 • Geef je vanuit je rol en expertise actief mee vorm aan de externe maatschappelijke verantwoordelijkheid als bedrijf, onder andere via de A. de Jong Foundation.

Je werkt hoofdzakelijk vanuit het hoofdkantoor in Schiedam, maar je bent ook met enige regelmaat werkzaam vanaf andere vestigingslocaties (Zaandam, Rijswijk en Hilversum). Je bent volwaardig partner aan de directietafel.

Bedrijf

De A. de Jong Groep is een familiebedrijf met ruim 145 jaar ervaring op het gebied van duurzame energie- en milieutechnologie. De organisatie bestaat uit een viertal ondernemingen waarbij A. de Jong Groep in Schiedam de overkoepelde moederorganisatie is. Zij bedienen nationale en internationale opdrachtgevers vanuit twee kernactiviteiten, namelijk gebouw gebonden klimaatinstallaties en industriële brander systemen. Dagelijks adviseren zij klanten en ontwikkelen zij maatwerkoplossingen. Hoe ingewikkeld de vraag ook is. Door innovatie en de inzet van veilige, schone en efficiënte klimaat-, energie- en brandersystemen dragen zij bij aan een duurzame leefomgeving.

A. de Jong Groep is ambitieus en nieuwsgierig. In de zoektocht naar oplossingen in de snel veranderende wereld, passen zij de nieuwste technologieën toe. Het bedrijf speelt een steeds belangrijkere rol bij het realiseren van een duurzame leefomgeving, waarbij zij hun huidige markten breder en dieper gaan bedienen en nieuwe markten gaan betreden. 

Medewerkers van A. de Jong Groep zijn werkzaam door heel Nederland, vanuit de vestigingen in Schiedam, Rijswijk, en Zaandam waar zo'n 270 medewerkers dagelijks bezig zijn met ontwerp, installatie, productontwikkeling en beheer en onderhoud.

Een van de ondersteunde teams is het HR team, bestaande uit een HR Manager die ondersteunt wordt door 4-5 HR Professionals, te weten 1-2 HR Business Partner (s), een HR adviseur, een Casemanager (PT), een recruiter (PT), een salarisadminstrateur (PT).

Aanbod

Een eindverantwoordelijke functie in HR waarbij jij leiding geeft aan een team van 5-6 HR professionals binnen een informele dynamische organisatie waar HR verder geprofessionaliseerd moet worden. Jij maakt onderdeel uit van 2 management-teams en rapporteert aan de Directeur. Het bruto jaarsalaris is marktconform en afhankelijk van kennis en ervaring. Tevens behoort bij deze functie een pensioenregeling (of reiskostenvergoeding / mobiliteitstoeslag). Groot Metaal CAO. Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen ‘on the job’ of door het volgen van (in overleg) opleidingen. De functie is op basis van minimaal 32 uur per week. Bij de start van het dienstverband wordt aan jou een jaarcontract aangeboden met de intentie tot een vaste aanstelling.

Profiel

Je bent in het bezit van een relevant HBO/WO-diploma met aanvullende opleidingen en trainingen in het HR vak. Uit je ervaring en presentatie blijkt dat je een ondernemende, resultaatgerichte en communicatief vaardige HR professional bent. Je hebt een stevige portie werkervaring in een leidinggevende HR positie bij een middelgroot bedrijf, bij voorkeur in een technisch georiënteerde omgeving. Je hebt aantoonbare ervaring met het structureel verbeteren en efficiënter uitvoeren van HR processen waarbij je doelgericht, moderne HR-ontwikkelingen en-instrumenten inzet. Je begrijpt de financiële- en juridische aspecten van het HR werkveld. Je hebt een klantgerichte instelling en houdt rekening met de belangen van verschillende vestigingslocaties en afdelingen. Je haalt plezier uit het verder professionaliseren van de HR-afdeling, people management en de harmonisering van HR werkzaamheden op de 4 vestigingslocaties.

Doorsturen