Traineeship Cyber Specialist

Doorsturen
 
 • Aanbod Persoonlijk ontwikkeltraject binnen Rijksoverheid
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10030274
 • Locatie Nederland
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche IT & Telecom

Over deze vacature

Heb jij een opleiding gedaan in de richting van Cyber Security, Informatica, Computer Science, Informatiekunde of heb jij sterke affiniteit voor cyber security en wil je dit in de publieke sector tot uiting brengen? Dus ben jij op zoek naar een kans om je carrière een boost te geven als Cyber Specialist? Dan is dit traineeship iets voor jou, in een traject van een jaar kan jij je omscholen en verder ontwikkelen tot Cyber Specialist terwijl je aan de slag gaat bij een grote overheidsinstantie.

Functie

Als Cyber Specialist werk je samen met een team van professionals aan innovatieve projecten en oplossingen. Je leert alles over het beschermen van organisaties tegen cyberaanvallen. Als Cyber Specialist ben je verantwoordelijk voor het opsporen, analyseren en oplossen van beveiligingsproblemen bij onze opdrachtgevers. Je werkt samen met collega's om de veiligheid van systemen, netwerken en gegevens te waarborgen.

In dit traineeship leer je technical, soft én business skills aan. Technische skills maken je een echte specialist op het gebied van Cyber Security. Soft en business skills maken je een allround ontwikkelde professional, waarmee collega’s graag samenwerken. Een gecertificeerde coach staat met raad en daad voor je klaar gedurende het hele traineeship.

Technical skills

De specifieke technical skills-opleidingen zijn afhankelijk van de overheidsinstelling en het project waaraan je gaat werken. We werken samen met gerenommeerde opleidingspartners, waar je in veel gevallen officiële certificaties behaalt. Zo heb jij gegarandeerd een gestroomlijnd en doelgericht leerproces, binnen het IT-expertiseveld waarvoor je kiest.

Soft & Business Skills

In overleg met de opdrachtgever wordt uit een breed scala aan trainingen gekozen. Hierbij wordt gekeken naar welke trainingen het beste aansluiten bij jouw gekozen functie. Het aanbod trainingen is groot, zodat we allerlei soorten IT’ers kunnen helpen groeien. Via officiële opleidingsinstanties leer je over bijvoorbeeld effectief communiceren en beïnvloeden, assertiviteit, leidinggeven, presenteren met storytelling, adviesvaardigheden, onderhandelen, etc. Met de trainingen die we tijdens jouw traineeship aanbieden, maak je doelgerichte verdiepingsslagen in je gekozen functie. Alles om jou binnen één jaar een allround ontwikkelde, goed samenwerkende professional te maken.

Coaching- en intervisiesessies

Persoonlijke coachingsessies en intervisiesessies maken je leertraject compleet. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan als leidraad, leer je in de coachingsessies samen met een NOBCO-coach te werken vanuit jouw talenten en ambities. Tijdens intervisiesessies ontmoet je medetrainees. Je leert van hun opgedane ervaringen door groepsgewijs uitdagingen, tips en learnings te delen.

Bedrijf

Onze opdrachtgever is een grote overheidsorganisatie en is vooral gecentreerd in het midden van het land.

Aanbod

Als we je selecteren voor dit Talent Development Programme ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen geven we je onder meer in de vorm van een contract voor in elk geval de duur van jouw traineeship. Na afloop van het Traineeship Digitale Overheid, treedt 9 van de 10 deelnemers in vaste dienst bij de instelling waar ze werkervaring opdoen.

 • Vanaf dag één salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Technisch trainingsbudget
 • Uitgebreide coaching en begeleiding
 • Uitdagende, inspirerende en belangrijke IT-projecten
 • Horizontale en verticale doorgroeimogelijkheden

Profiel

We zoeken iemand die gemotiveerd is om nieuwe vaardigheden te leren en een passie heeft voor Cyber Security. Je krijgt bij ons de kans om je kennis te vergroten en je vaardigheden te ontwikkelen om een succesvolle Cyber Specialist te worden. Om mee te doen aan dit programma heb je HBO/WO werk/denk niveau nodig. Hiernaast zoeken we iemand die beschikt over een probleemoplossend vermogen, sterke communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Doorsturen