Projectleider Civiel/Cultuurtechniek

Doorsturen
 
 • Aanbod Senior Projectleiders Civiel/Cultuurtechniek Almelo
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10030134
 • Locatie Almelo
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER, Detavast
 • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Almelo is een stad met veel gezichten en met karakter. Een tikkeltje eigenzinnig en tegelijk nuchter. Die eigenschappen zoeken we ook in de mensen die bij ons komen werken.

Professionals die midden in de maatschappij staan. Het belang van de stad staat namelijk voorop bij alles wat we doen. We werken van buiten naar binnen en zoeken samen met inwoners en ondernemers naar hoe we Almelo blijvend kunnen verbeteren.

De ontwikkelingen in de stad en in de samenwerking mét de stad, zien we ook sterk terug in onze visie op projecten in de openbare ruimte. Er komen diverse grote opgaven op ons af zoals klimaatadaptatie, energietransitie, smart city en de omgevingswet. Dit alles gecombineerd met een groeiende vervangingsopgave en een blijvende druk op de financiële middelen, stelt Uitvoering Fysiek voor een mooie uitdaging. Binnen Uitvoering Fysiek werken drie teams aan beheer en ontwikkeling van de leefomgeving. team Regie is verantwoordelijk voor het toekomstbestendig beheren en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving, zodat deze aansluit bij de behoeften van nu en de toekomst.

Team dagelijks Beheer is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg voor de stad; heel, veilig en functioneel. En team Advies en Projectenbureau levert advies op gebied van verkeer, milieu, bestuur juridisch vraagstukken en ingenieursdiensten in opdracht van andere teams- en/of eenheden.

Functie

Als seniorprojectleider regisseer je de realisatie van integrale, strategische en complexe civiel en cultuurtechnische projecten. Je voert regie en organiseert samenhang in je projectopgave tussen de Stad, haar inwoners en programma- en wijksturing. Je bent verantwoordelijk voor een volledige en heldere opdrachtformulering, de projectplanning, budgetbewaking, regie met externe bureaus, de aanbesteding en de vertegenwoordiging in gemeentelijke projectgroepen. Ook coördineer je de werkzaamheden voor de werkvoorbereiders en opzichters en ben je directievoerder en kwaliteit bewaker. Je bent vanuit je vakspecialisatie verantwoordelijk voor het organiseren, ontwerpen en berekenen van veelal complexe werken, vergunningaanvragen en vaktechnische onderzoeken. Je zorgt voor de juiste communicatielijnen en verbindingen intern en met de Stad. Je bent aanspreekpunt binnen en buiten de organisatie voor de onder jouw vallende projecten en geeft hierover advies aan het bestuur en onze directie.

Bedrijf

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het ruimtelijk domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.

Aanbod

 • Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling in een dynamische werkomgeving.
 • Het betreft een functie met tijdelijke aanstelling van één jaar met zicht op een vaste aanstelling.
 • Afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring bedraagt het salaris voor de functie maximaal € 5.067,00 (salarisschaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris

Profiel

Als senior projectleider ben je goed ingevoerd op het gebied van civiel- en cultuurtechnische projecten. Je brengt vakkennis mee, neemt verantwoordelijkheid voor je vakgebied, maar bent tegelijkertijd in staat om te denken vanuit het belang van de Stad. Je blinkt uit in het leggen van verbindingen en het vormen van netwerken. In overlegsituaties met je collega’s, maar ook met bestuur, inwoners, instellingen, overheden en ondernemers gebruik je jouw uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarnaast kun je goed je rol vinden in onderhandeling zowel binnen als buiten onze organisatie Je vindt het leuk om het voortouw te nemen in een regisserende en adviserende rol tijdens overleggen, waarbij je snel kunt schakelen tussen projectmanagement en uitvoering.

Je bent praktisch aangelegd en denkt in mogelijkheden. Je kunt zelfstandig werken, maar je zoekt ook de samenwerking en afstemming met andere collega’s. Vanuit jouw maatschappelijke betrokkenheid is een baan bij de gemeente Almelo een logische keuze.

 • Afgeronde HBO opleiding (civiel- en/of cultuurtechniek)
 • Zeer ruime ervaring met projectleiding
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit en organisatiesensitiviteit
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Proactief en verbindend kunnen samenwerken in het belang van de stad
 • Goede communicatieve- advies- en presentatievaardigheden
 • Doortastend of daadkrachtig, analytisch en oplossingsgericht
 • Verder zijn de competenties plannen en organiseren en resultaatgerichtheid op jou van toepassing.
Doorsturen