Jeugdconsulent (expertise veiligheid & jeugdbescherming)

Doorsturen
 
 • Aanbod Een aantrekkelijk salaris of uurtarief.
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10030110
 • Locatie Mijdrecht
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Sociaal domein

Over deze vacature

Tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen in een groen en waterrijk gebied. De gemeente telt zo’n 44.000 inwoners en bestaat uit 8 dorpen. Het gemeentehuis staat in Mijdrecht. Wij zijn op zoek naar een Jeugdconsulent Caseloadteam (Veiligheid & Jeugdbescherming) die voor de duur van 7 maanden en 36 uur per week de gemeente wilt bijstaan.


Je komt te werken in Team Toegang. Dit team valt onder de afdeling Sociaal Domein. Team Toegang geeft uitvoering aan de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdwet en de Participatiewet. De gemeente is volop in ontwikkeling. Dat betekent dat de kaders nog niet allemaal scherp hebben en dat er werk te doen is. Dat is een mooi proces en tegelijkertijd vraagt dit om meedenkkracht van iedereen. Team Toegang bestaat uit ongeveer 60 medewerkers: jong en oud, man en vrouw en met verschillende achtergronden. 

Functie

Je voert gesprekken met gezinnen die hulpvragen hebben. Vanuit je kennis en ervaring binnen de jeugdzorg kun je goed met hen meedenken en oplossingen zoeken. Daarbij ga je uit van de eigen kracht en regie van de inwoner. Daar waar mogelijk wordt passende hulp ingezet vanuit het ‘voorveld’, daar waar nodig weet je passende en gespecialiseerde hulp in te zetten. Samen met het gezin stel je een ondersteuningsplan op. En je weet het gezin te motiveren en te stimuleren.


Binnen ons team werken we met een frontteam en 2 caseloadteams. De caseloadteams hebben onder andere de volgende taken:

 • Gesprekken met de gezinnen die een ondersteuningsvraag hebben
 • Maken van een ondersteuningsplan met de inwoner met meervoudige problematiek
 • Casusregisseur voor de gezinnen uit je caseload
 • Organiseren van multidisciplinaire overleg
 • Oppakken Veilig Thuis meldingen en casussen is samenwerking/afstemming met de jeugdbescherming


Vanuit de landelijke ontwikkelingen in de jeugdbeschermingsketen wordt er meer en meer een beroep gedaan op de lokale teams vanuit Veilig Thuis en Save. Hierin zijn we aan de slag met en doorontwikkeling voor ons lokale team. Wij zoeken iemand met veel expertise op dit terrein, die hierin kan participeren en een ‘trekkersrol’ kan vervullen in het team.

Bedrijf

YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.

Aanbod

Een aantrekkelijk salaris of uurtarief.

Profiel

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

2. Aantoonbare werkervaring als Jeugdconsulent;

3. Je staat ingeschreven in het beroepsregister Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) (toon dit in het cv aan middels een registratienummer en geldigheidsdatum).


Gunningscriteria

4. Een afgeronde opleiding MWD, SPH of vergelijkbaar op minimaal hbo bachelor niveau;

5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Jeugdconsulent bij een gemeente;

6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in het werken met jeugdigen en/of gezinnen (benoem duidelijk in het cv waar deze ervaring is opgedaan);

7. Aantoonbare kennis van of werkervaring met het regiesysteem I-Samenleving;

8. Uiterlijk beschikbaar per 1 juni 2023.

Doorsturen