Ervaren Java Ontwikkelaar

Doorsturen
 
 • Aanbod Doorgroeien in Java Development
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10030038
 • Locatie Deventer
 • Type overeenkomst Detavast
 • Branche IT & Telecom

Over deze vacature

Klaar om écht impact te maken met jouw development skills? Wij zoeken een Java developer die meer is dan een codeklopper. Ben jij een echte Javaan die de ins en outs van de programmeertaal kent óf wil leren kennen en wil werken aan de ontwikkeling van object georiënteerde software en continuous delivery oplossingen? Kom dan kennis maken.

Functie

Zie onze klant als een software house. De software die zij bouwen, draaien zij ook in house. Zij beheren hun applicaties zelf én zijn continu bezig deze te verbeteren. De software waar je aan werkt? Die is vrij complex, omdat ze opereren waar verschillende informatiestormen bij elkaar komen én weer verspreid worden.

Als Java developer verwachten ze dat je de ins en outs van de programmeertaal en haar verschillende versies kent, maar ook up to date bent met de recente Java versies. Met welke ontwikkelomgeving of programmas je verder werkt is team- én projectafhankelijk. Van Eclipse en IntelliJ tot source codes op GitHub of in een lokale Bitbucket. En werken met React, Angular, Docker of Kubernetes tot aan raamwerken als Quarkus en Spring Boot. In hun teams komt van alles voorbij, ze hanteren namelijk geen bedrijfsstandaarden. Dat betekent dat er ruimte is voor eigen ideeën en creativiteit binnen je team, maar ook ervaringen op te doen door samen te werken. Het belangrijkste is dat ze met de tijd meegaan en werken met wat het best presteert voor hun applicaties.

De software die je ontwikkelt is in alle gevallen, ongeacht het team of de divisie waar je werkt, maatschappelijk van grote waarde. De teams zijn klein, maar ze werken aan grote en impactvolle projecten. Als Java developer werk je mee aan software binnen een van de volgende sectoren: het sociaal domein (Gemeenten), het onderwijs (basis- en middelbare onderwijsinstellingen), de zorgsector (ziekenhuizen, zorggroepen en GGD's) of in Finance. Samen kijken we welk team en project het best bij je past!

Niet geheel onbelangrijk: hun projecten zijn allemaal in house. Het kan zijn dat je eens op klantbezoek gaat, maar je wordt niet gedetacheerd!

Bedrijf

YER is een internationaal consultancybureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. In Nederland hebben we 9 kantoren en daarnaast zijn we ook gevestigd in de Verenigde Staten en België. We zijn al sinds 1987 actief in consultancy en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler voor de invulling van zowel tijdelijke als vaste functies met bijna 4000 (technische) vakspecialisten in dienst.

We stellen de wensen en ambities van onze kandidaten en opdrachtgevers altijd centraal en zorgen voor de ideale match. Onze consultants zijn ervaren en gespecialiseerd in één of meerdere functiegebieden of branches. In combinatie met hun persoonlijke betrokkenheid, zijn zij een uitstekende carrièrecoach voor kandidaten om hen te begeleiden bij het maken van een volgende stap, in elke fase van hun carrière (van ambitieuze starter tot ervaren director). Voor onze opdrachtgevers zijn de consultants een professionele sparringpartner en adviseur voor alle consultancy-gerelateerde vraagstukken.

Aanbod

We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben, wat wij belangrijk vinden en waar wij van houden. Wellicht voor jou voldoende aanleiding voor een kennismakingsgesprek.

 • Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsskills, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt. Bovenop je salaris ontvang je jaarlijks een bonus. Daarnaast uiteraard een passende reiskostenvergoeding, een pensioenregeling en uiteraard voldoende vakantiedagen.
 • Wij staan voor vakmanschap en worden graag intellectueel uitgedaagd door in complexe vraagstukken te duiken én te experimenteren met de nieuwste technologieën (naast dat we werken met bewezen technologie). Jij ook?
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling en het waarmaken van jouw ambities. Daar helpen wij graag in. Omdat we meerdere markten bedienen, hebben we toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.
 • Overigens, deze kennis delen we graag, ook met mensen buiten ons bedrijf! Met onze eigen jaarlijkse conferentie voor én door ons personeel. En van meet-ups tot gastcolleges.
 • Je krijgt de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en hoe je thuis- en op kantoor werken met elkaar in balans brengt. Uiteraard in overleg met je team, want je moet wel samen de klus klaren.
 • Mentaal en fysiek lekker in je vel te zitten met ons gezondheidsprogramma.
 • Werken in een kleine, zelfsturende teams binnen een grote, maar platte organisatie. Een team bestaat uit meerdere developers, front-enders, testers, aangevuld met UX designers en een projectleider en/of productowner.

Profiel

Een enorme drive. Als je iedere dag met plezier aan het werk gaat, presteer je het best. Dit vinden we daarnaast belangrijk:

 • Je bent een echte bèta met bij voorkeur een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau;
 • Je hebt minstens twee jaar ervaring als Java Ontwikkelaar;
 • Kent alle ins en outs van Java (of wil dat graag leren);
 • Je houdt, net als wij, van Clean Code;
 • Je bent een sterke teamplayer, maar kunt ook zelfstandig goed werken;
 • Je bijt je graag vast in complexe materie;
 • Je woont in Nederland of bent bereid in Nederland te wonen.

We verwachten dat je enthousiast wordt en enige kennis hebt van de ontwikkeling van object georiënteerde software en continuous delivery oplossingen. Hetzelfde geldt voor een agile werkwijze en het toepassen van Scrum-methodes.

Doorsturen