Corporate Banker Food

Doorsturen
 
 • Aanbod -
 • Vakgebied Banking
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10030033
 • Locatie Zuidwest Nederland / Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Banking & Insurance, Agriculture

Over deze vacature

Binnen Commercial Clients van ABN AMRO zijn we op zoek naar een Corporate Banker voor het cluster Food & Agri voor de regio Zuid-West Nederland en Amsterdam.

De Food sector (verwerkende- en handelende industrie) is volop in transitie en ABN AMRO wil daar een stimulerende en faciliterende rol bij spelen. Het begeleiden van de klanten in hun transitie naar een duurzame bedrijfsvoering en bestendig verdienmodel is een fundamenteel onderdeel in jouw strategisch accountplan. Hierbij staan de belangen van jouw klanten centraal, waarbij je een zorgvuldige afweging maakt tussen alle betrokken stakeholders. Je optimaliseert de resultaten van je portefeuille en individuele klanten erin, onder meer door middel van actieve acquisitie en verdere corss- en deepselling. 

Functie

Je belangrijkste verantwoordelijkheid de klanten ondersteunen in het realiseren van hun strategische doelen. Geen probleem voor jou, als spil in het web van het Client Service Team (CST) en dealteam. Je beheert een portefeuille van ongeveer 40 klantcomplexen. Door frequent contact, strategisch meedenkwerk en jouw kennis van de producten en de sector, bied je hen altijd een oplossing op maat hoe complex ook. Hierbij houd je voortdurend hun (lange termijn) behoeften in het oog, en weeg je die zorgvuldig af tegen de belangen van de bank. Het strategisch klantgesprek vormt de basis van jouw relatie met de klant waarbij je niet alleen naar de onderneming kijkt maar ook naar de belangen van de ondernemers en hun gezinnen. 

Verder blijf je jouw portefeuille uitbouwen door middel van acquisitie en door de verbreding en verdieping van de dienstverlening onder bestaande klanten. Binnen je portefeuille houd je klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel scherp in de gaten, waar nodig stuur je bij. Met interesse volg je de ontwikkelingen en actualiteiten in de Food sector en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. Daarnaast krijg je de ruimte om meer specialistische sector kennis te gaan opbouwen en je netwerk te verbreden. 

ABN AMRO omarmt haar purpose Banking for Better for generations to come door ook met haar klanten een actieve dialoog te voeren over verduurzaming en de energie transitie. Een intrinsieke motivatie op dit onderwerp vinden wij zeer belangrijk.

Bedrijf

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. Het segment Commercial Clients richt zich op de grote zakelijk klanten. Met hun diepgaande klant- en sectorkennis bieden ze hun klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven ze constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. Het servicemodel: persoonlijk contact (op de inhoud), lange termijn relaties en 24/7 digitaal.

Vanuit verschillende locaties bedien je de klanten in dezelfde regio. Hiervoor is het belangrijk om zicht- en benaderbaar te zijn, voor klanten én collega’s. Om deze betrokkenheid te laten zien, ga je regelmatig bij klanten en netwerken langs. Ze werken “hybride”, waarbij je thuis werken en op kantoor werken combineert. De afdeling bestaat uit Corporate Bankers en Commercial Analysts en binnen het CST werk je samen met onder meer financieringsspecialisten en asset based finance specialisten. Je krijgt ondersteuning van diverse afdelingen en rapporteert aan het cluster hoofd Food & Agri. Het coverage team waar je onderdeel uit maakt bestaat uit ongeveer 12 collega’s, waarmee je nauw samenwerkt.

Aanbod

Een plek op een dynamische afdeling, dicht bij de klant. Je krijg de ruimte om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Bijvoorbeeld met je jaarlijkse ontwikkelbudget van 1000 euro en het vitaliteitsprogramma.

 • een marktconform salaris op basis van een 36 urige werkweek
 • erbovenop nog eens 11 procent om flexibel arbeidsvoorwaarden te kopen
 • OV jaarabonnement waar mee je onbeperkt (ook privé) kan reizen binnen Nederland
 • een uitstekende pensioenregeling.

Profiel

Je bent klantgericht, gedreven om te vernieuwen en verbeteren, en hebt als ondernemer binnen de bank oog voor commerciële kansen én risico’s. De Food sector en de klanten hebben voor jou geen geheimen. Je bent een teamspeler en dus bereid om je aan te passen voor de teamprestatie. Samenwerken met anderen? Vanzelfsprekend!

Profiel:

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Klantgericht werken, met een sterke focus op teamwork
 • Minimaal 7-10 ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening.
 • Kennis van zakelijke kredietverlening en riskmanagement en ervaring met (complexe) financieringsconstructies.
 • Kennis van actuele maatschappelijke-, economische- en overige ontwikkelingen binnen de relevante sectoren, de structuur en organisatie ervan, de marktpartijen en relevante wet- en regelgeving.
 • Ervaring met commerciële processen en technieken, klantenprofielen, kansen herkennen en benutten.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in schrift en spraak is noodzakelijk omdat je Nederlandse klanten zult bedienen. 
Doorsturen