Traineeship ICT Beheerder

Doorsturen
 
 • Aanbod Persoonlijk Ontwikkelingstraject
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10029954
 • Locatie Nederland
 • Type overeenkomst Detavast
 • Branche IT & Telecom, Public & Civil

Over deze vacature

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je graag een carrière starten in de IT? Wij bieden een traineeship aan bij een grote overheidsinstantie voor gemotiveerde kandidaten die zich willen omscholen tot ICT-beheerder!

Tijdens dit programma doe je als starter relevante werkervaring op en krijg je een professionele coach toegewezen om je persoonlijke ontwikkelingsplan vorm te geven én succesvol te doorlopen. Daarnaast neem je deel aan verschillende trainingen in soft, hard, en business skills waarin jouw persoonlijke ontwikkeling en carrièregroei centraal staat. Je leert over de nieuwste technologieën en krijgt de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen in een dynamische en uitdagende omgeving.

Functie

Als ICT Beheerder ben je verantwoordelijk voor de installatie, configuratie en onderhoud van hardware, software, systemen, netwerken en randapparatuur. Daarnaast zorgt een ICT-beheerder voor de beveiliging van systemen en gegevens, biedt ondersteuning aan medewerkers bij IT-problemen en coördineert IT-projecten. Tot slot documenteert een ICT-beheerder procedures, beheert het IT-budget en rapporteert over de prestaties van de IT-infrastructuur aan het management.

In dit traineeship leer je technical, soft én business skills aan. Technische skills maken je een echte specialist op het gebied van data. Soft en business skills maken je een allround ontwikkelde professional, waarmee collega’s graag samenwerken. Een gecertificeerde coach staat met raad en daad voor je klaar gedurende het hele traineeship.

Technical skills

De specifieke technical skills-opleidingen zijn afhankelijk van de overheidsinstelling en het project waaraan je gaat werken. We werken samen met gerenommeerde opleidingspartners, waar je in veel gevallen officiële certificaties behaalt. Zo heb jij gegarandeerd een gestroomlijnd en doelgericht leerproces, binnen het IT-expertiseveld waarvoor je kiest.

Soft & Business Skills

In overleg met de opdrachtgever wordt uit een breed scala aan trainingen gekozen. Hierbij wordt gekeken naar welke trainingen het beste aansluiten bij jouw gekozen functie. Het aanbod trainingen is groot, zodat we allerlei soorten IT’ers kunnen helpen groeien. Via officiële opleidingsinstanties leer je over bijvoorbeeld effectief communiceren en beïnvloeden, assertiviteit, leidinggeven, presenteren met storytelling, adviesvaardigheden, onderhandelen, etc. Met de trainingen die we tijdens jouw traineeship aanbieden, maak je doelgerichte verdiepingsslagen in je gekozen functie. Alles om jou binnen één jaar een allround ontwikkelde, goed samenwerkende professional te maken.

Coaching- en intervisiesessies

Persoonlijke coachingsessies en intervisiesessies maken je leertraject compleet. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan als leidraad, leer je in de coachingsessies samen met een NOBCO-coach te werken vanuit jouw talenten en ambities. Tijdens intervisiesessies ontmoet je medetrainees. Je leert van hun opgedane ervaringen door groepsgewijs uitdagingen, tips en learnings te delen.

Bedrijf

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. Sindsdien groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de overheids-IT-sector.

YER denkt actief mee met organisaties en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Dit traineeship is een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.

Aanbod

 Als we je selecteren voor dit Talent Development Programme ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen geven we je onder meer in de vorm van een contract voor in elk geval de duur van jouw traineeship. Na afloop van het traineeship, treedt 9 van de 10 deelnemers in vaste dienst.

 • Vanaf dag één salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Technisch trainingsbudget van € 6.000
 • Uitgebreide coaching en begeleiding
 • Uitdagende, inspirerende en belangrijke IT-projecten
 • Horizontale en verticale doorgroeimogelijkheden

Profiel

We zoeken iemand die gemotiveerd is om nieuwe vaardigheden te leren en die een passie heeft voor technologie. We zullen je helpen om de nodige vaardigheden en kennis te verwerven om je carrière in de IT te starten en succesvol te zijn als ICT Beheerder. Om mee te doen aan dit programma heb je HBO/WO werk/denk niveau nodig. Hiernaast is het belangrijk dat je stressbestendig bent, een analytisch vermogen en communicatief vaardig bent om alle (interne) klanten goed te kunnen helpen.

Doorsturen