Manager Financial Control & Accounting

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028958
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

Heb jij jezelf bewezen als Manager Financial Control & Accounting en kun jij een team motiveren en aansturen tot net dat stapje extra om de gewenste doelen te realiseren. Spreekt dit je aan en wil je dit in een innovatieve, internationale en snelgroeiende organisatie voor elkaar krijgen? Dan is dit je kans!

Voor FinCo zijn we op zoek naar een Manager Financial Control & Accounting die zich onder andere bezig zal houden met het aanscherpen van processen of zelfs opnieuw in te richten. Het voorstellen en opvolgen van de verbeterplannen is dan ook een belangrijk onderdeel van de functie! 

Functie

De afdeling Financial Control & Accounting verzorgt de financiële administratie en rapportage van meerdere entiteiten van één van de divisies. Als Manager Financial Control & Accounting ben je in deze functie verantwoordelijk voor de uitvoering van alle administratieve taken (volledigheid, juistheid en tijdigheid). Dit doe je door onder meer door het accounting & control team aan te sturen en zelf de complexe vraagstukken op te pakken. Hierbij valt onder andere te denken aan hedge accounting.

De huidige processen werken, maar door de groei van de afgelopen jaren en de transitie die FinCo momenteel doormaakt, is het doel om de processen aan te scherpen of opnieuw in te richten waar nodig. Het voorstellen en opvolgen van de verbeterplannen is dan ook een belangrijk onderdeel van de functie. Automatisering en beter gebruik van bestaande IT tooling staan centraal in het verbetertraject.

Als Manager Financial Control & Accounting stuur je 3 medewerkers direct aan (Financial Controller en 2 Accounting medewerkers). Enkele administratieve taken worden centraal uitgevoerd en het vormgeven en onderhouden van de samenwerking met de centrale teams is tevens een cruciale taak.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Finance Director en heb je een kort lijntje met de Group Financial Controller die verantwoordelijk is voor de groepsconsolidatie en de geconsolideerde jaarrekening.

Bedrijf

FinCo is een van oorsprong Nederlandse brandstofleverancier en levert brandstoffen aan groothandel en zakelijke eindgebruikers in wegtransport en scheepvaart in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Met ruim 300 medewerkers speelt het bedrijf actief in op de vele uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Zo faciliteren zij hun klanten in hun verduurzamingsproces.

FinCo houdt zich bezig met de handel, levering, opslag, logistiek en doorverkoop van brandstoffen en is een van de twee topspelers in de Nederlandse markt met een geïntegreerde distributie- en logistieke keten.

Aanbod

Werken bij FinCo Fuel biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan professionalisering, groei en transitie van FinCo Fuel. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities. 

Profiel

Je hebt je als Manager Financial Control & Accounting bewezen en je kan een team motiveren en aansturen tot net dat stapje extra om de gewenste doelen te realiseren. Je bent zelfstartend, oplossingsgericht en hebt een hands on mentaliteit. In een dynamische en veranderende organisatie weet je structuur te brengen en te houden. Daarnaast denk en werk je graag mee met het inrichten van processen.

Verder breng je:

 • Uitstekende kennis van financiële processen en ervaring met het optimaliseren van financieel administratieve processen. Minimale HBO werk- en denkniveau, opleiding in financiële richting
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende van een finance team, bij voorkeur bij een complexe administratieve organisatie (commodity trading).
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Kennis van Dynamics is een pré
 • Het vermogen om in bepaalde situaties van aanpak en stijl te kunnen veranderen om het doel te bereiken zowel intern als extern.
Doorsturen