Senior Technisch Inkoper

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitdagende senior rol met uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10029183
 • Locatie Lochem
 • Type overeenkomst Detavast
 • Branche High Tech

Over deze vacature

Met 3 collega’s maak je onderdeel uit van het team inkoop. Een hecht team dat zorgt voor het realiseren van de inkoop van bestaande en nieuw te ontwikkelen producten, diensten, verpakkingen en productiemiddelen. Het team inkoop is onderdeel van de afdeling Bedrijfsbureau.

Functie

Waar ben je verantwoordelijk voor?

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de inkoop van bestaande en nieuw te ontwikkelen producten, verpakkingen en productiemiddelen (toebehoren voor productie). Je bent gedreven en tilt de inkooporganisatie naar een hoger plan. Hoe je dit aanpakt weet je door jouw kennis en ervaring.

Als senior technisch inkoper ben je de kartrekker op de afdeling en geef jij functioneel leiding aan drie (assistent) inkopers. Naast de functionele aansturing en operationele aansluiting heb jij een sterke verantwoordelijkheid in het optimaliseren van de workflows binnen inkoop. Je analiseert, beheert en verbetert de bestaande processen en werkwijzen. Daarnaast optimaliseer je de logistieke processen zoals het beheren van de voorraad.

Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor:

 •  Management adviseren over strategische keuzes met betrekking tot het inkoopproces.
 •  Deelnemen aan R&D projecten.
 •  Zorgdragen voor continuïteit van kwalitatief goede materialen, producten en diensten tegen de juiste prijs. Dit beheer je in het ERP systeem Wiswise.
 •  Leveranciers management en leveranciersbeoordeling

Naast de interne organisatie onderhandel je met leveranciers over inkoopvoorwaarden, kwaliteitseisen en opvolging van orders. Je deinst er niet voor terug om bij ernstige continuïteitsproblemen leveranciers hierop aan te spreken. Om je taken goed uit te kunnen voeren is het van belang ontwikkelingen te volgen op het gebied van materialen, lonen en productiemethodes op de (internationale) leveranciersmarkt. Dit doe je door het doen van deskresearch en beursbezoeken. Daarnaast voer je locatieonderzoek uit bij potentiële (internationale) leveranciers om een goed oordeel te kunnen geven over productieomstandigheden, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

In deze functie rapporteer je aan de Materials Manager & Production planning en hebt contacten met jouw interne stakeholders, zoals de unitleiders in de productie, collega’s op de afdelingen R&D, projectvoorbereiding, kwaliteit, technische dienst en financiële administratie.

Bedrijf

Je komt te werken bij een professionele hightech organisatie, die hoogwaardige producten voor kantpersen produceert en hierin wereldwijd marktleider is. Hierbij streven zij naar verdere ontwikkeling van werknemers, producten en processen. Van oudsher zijn ze een familiebedrijf, met een informele, gezellige en collegiale sfeer. Inmiddels hebben ze ruim 350 werknemers in dienst. De organisatie heeft een wereldwijde verkooporganisatie met locaties in Nederland, de VS en China.

Aanbod

Wat kunnen we jou bieden?

De organisatie vindt het belangrijk dat je naast goede arbeidsvoorwaarden, met plezier naar je werk gaat. Daarom vinden zij samenwerken, betrokkenheid en een goede werk-privé balans belangrijk.

Naast een goed salaris conform cao metalektro, krijg je ook:

 • 25 vakantiedagen én 13 ATV-dagen bij fulltime basis
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Een uitgebreid inwerkprogramma

Profiel

We zoeken een mensgerichte, gedreven senior technisch inkoper die zichzelf en zijn team wil ontwikkelen naar een hoger niveau. Voor deze functie is een afgeronde hbo-opleiding een vereiste bij voorkeur in de richting Technische Bedrijfskunde, Logistiek & Economie of supply chain management. Een afgeronde NEVI opleiding is een pre.

Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante ervaring in een soortgelijke rol in een technisch industriële omgeving. Je ontwikkelt een duidelijke visie om het logistieke proces in de organisatie te optimaliseren en wilt zowel jezelf als je team verder ontwikkelen. Ook communiceer je eenvoudig op alle niveaus binnen de organisatie en als vanzelfsprekend heb je affiniteit met techniek. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands, Engels en Duits.

Doorsturen