Production Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod New Job
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028541
 • Locatie Venlo
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Wil jij verantwoordelijk zijn voor het opzetten en verbeteren van productielijnen/productieprocessen en de introductie van nieuwe, door R&D ontwikkelde processen en recepturen?

Wij zoeken een Production Engineer die verantwoordelijk wordt voor het opzetten en verbeteren van productielijnen/productieprocessen en de introductie van nieuwe, door R&D ontwikkelde processen en recepturen, in productie.

De Consumables voor de printers van Canon Production Printing worden veelal in-house geproduceerd op ons bedrijventerrein in Venlo. Hier staat een grote diversiteit aan fabrieken met bijbehorende processen en equipments. Meerdere multidisciplinaire teams werken hier aan productielijnen voor vernieuwende producten en printtechnologie in de snel veranderde high tech wereld van printen. Denk hierbij aan verschillende inktsoorten, organische fotogeleiders, printheads, toners en siliconen fuse-en transportmaterialen. In Venlo werken ca. 30 Production Engineers verdeeld over zes teams aan de diverse productielijnen.

Functie

Als Production Engineer ben je samen met R&D verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe high tech productielijnen en het verbeteren van bestaande productieprocessen. Je stelt analyses op en je biedt ondersteuning bij technische problematiek en werkt volgens systematische werkmethoden als Lean Six Sigma. Je zorgt dat doelstellingen worden gerealiseerd binnen de afgesproken tijdsplanning van de projecten. Je signaleert verbetermogelijkheden, onderbouwd door een business case, en weet je stakeholders te overtuigen om deze verbetervoorstellen uit te voeren. Met jouw goede communicatieve vaardigheden ben je succesvol in het realiseren van jouw opdracht en complexe organisatie.

Je treedt op als projectleider, je initieert en beslist mee over investeringen, je schakelt met R&D, inkoop en logistiek, je spart met Equipment Engineering, Quality Engineering en met externe leveranciers.

In je dagelijkse activiteiten werk je binnen multidisciplinaire teams van uiteenlopende niveaus en je weet de verschillende belangen te balanceren en de juiste prioriteiten te stellen. Met jouw goede communicatieve vaardigheden ben je succesvol in het realiseren van jouw opdracht in een complexe organisatie. Een ideale omgeving om je breed te ontwikkelen.

Bedrijf

"Wij zijn vernieuwers en creëren uitzonderlijke technologieën, producten en diensten voor onze belangrijkste markten in printing en workflow management. Wij richten ons op het versnellen van digitale beeldvormingstechnologieën en het ontwikkelen van high-tech printproducten. Ons publiek? Wij maken geen verschil. Onze klanten variëren van creatieve studio's om de hoek tot blue-chip multinationals over de hele wereld."

Aanbod

Marktconform, waarnaast uitdaging in je werk, veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en volop mogelijkheden jezelf professioneel door te ontwikkelen.

Profiel

Jij hebt een sterke persoonlijkheid, durft kritisch te zijn richting je collega's en schrikt niet terug van een gezonde, werk-gerelateerde discussie. Verder herken je jezelf in de volgende functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding Chemische technologie of een andere technische richting
 • 0-5 jaar ervaring in de procestechnologie
 • Een goed analytisch vermogen en realisatiekracht
 • Legt makkelijk contact met mensen met verschillende professionele achtergronden
 • Je bent communicatief sterk en hebt overtuigingskracht
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Doorsturen