Beleidsadviseur economische zaken

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028331
 • Locatie Valkenswaard
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

Een ervaren beleidsadviseur die vorm geeft aan ‘Samen werken’ in Valkenswaard!

(32-36 uur per week)

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, maar ook met internationale evenementen als de Global Champions Tour en pareltjes als de weekmarkt en het Bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het ouderwetse dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2040. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning. We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. Of gewoon omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

Functie

Dit is jouw nieuwe baan

Jij staat aan de lat om invulling te geven aan de ambitie ‘Samen werken’ uit het collegeprogramma 2022 – 2026. De Brainportregio, een van de drie Mainports in Nederland, waar Valkenswaard onderdeel van is, groeit de komende jaren fors en dit biedt vele kansen: voor onze inwoners om zich te ontwikkelen, voor Valkenswaard als recreatieve gemeente en voor allerlei sectoren; grote ondernemers, het MKB en onze horeca. Valkenswaard verandert mee met de voortdurend veranderende regio om de economie vitaal te houden en om alle inwoners een eerlijke kans op werk te geven. We zien krapte op de arbeidsmarkt, vooral in de zorg en technische sector, met als uitdaging het opleiden, aantrekken en behouden van gekwalificeerde medewerkers. De krapte biedt echter ook de kans om iedereen mee te laten doen, ook zij die minder goed meekomen. Werkgevers en opleidingsinstituten moeten hierin, samen met ons, hun rol pakken zodat iedereen mee kan doen.

Jij ziet de kansen in deze ontwikkelingen, agendeert deze en ontwikkelt, ook in nauwe afstemming met de Metropoolregio Eindhoven (MRE) en de A2-gemeenten, beleid om de kansen te verzilveren en het vestigingsklimaat in de gehele breedte van het economische speelveld te optimaliseren. Om dit te bereiken, zet je al jouw skills in en betrek je steeds alle relevante partners. Je gaat aan de slag met het beter op elkaar laten aansluiten van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, het vergroten van het aanbod van de leisure-zone (De Groote Heide en Dommelland) en het verder verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van onze bedrijventerreinen. Voor ons Masterplan Centrum ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze detailhandel en de weekmarkt. Je werkt hierbij nauw samen met o.a. collega’s toerisme en recreatie, ruimtelijk beleid, accountmanager EZ en van programma’s zoals Masterplan Centrum en Dommelland.

Vanuit jouw adviesrol geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de wethouder en het college over uiteenlopende economische onderwerpen. Verder lever je voor jouw vakgebied een bijdrage aan de P&C-cyclus en beheer je het budget van EZ. Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn voor ons om als gemeente Valkenswaard een prettige en veilige gemeente/plek te blijven.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto;
 • Goede pensioenregeling;
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd;
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein;
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding;
 • Desgewenst deelname aan een persoonlijk coachingstraject;
 • Inspirerende masterclasses.


Profiel

Je houdt van een dynamisch werkveld dat voor grote uitdagingen staat. Je gaat stressbestendig op een proactieve, analytische en resultaatgerichte wijze te werk. Je bent in staat je te verplaatsen in de wereld van een ondernemer. Van daaruit weet je ook de arbeidsmarkt problematiek en de kansen voor iedereen om mee te kunnen doen te agenderen. Je hebt kennis van de arbeidsmarkt en de partners hierin. Je beschikt over een HBO-/academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring. Daarnaast heb je een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit en gevoel voor samenwerken.

De wereld om ons heen verandert razendsnel. We zijn gewend aan altijd aan, altijd open. En als gemeente bewegen wij mee. We kiezen daarbij bewust voor mensen die daarbij passen. Je bent daarom ook iemand met een portie lef in de broekzak. Een deskundig baken dat advies weet te verpakken in een prettig gesprek. Die de vraag achter de vraag herkent en op zoek gaat naar wat er wél mogelijk is. En die het heft in eigen hand neemt binnen de functie, maar ook in de eigen ontwikkeling.

Doorsturen