Interim Projectmanager Inkoop - 'data gedreven werken'

Doorsturen
 
 • Aanbod Tijdelijk project als contractor (detachering) via YER. Salarisindicatie: max. €100k/jaar
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028325
 • Locatie Arnhem
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

In deze functie vervul je een belangrijke schakelrol binnen Alliander. Je kunt dan ook een directe positieve bijdrage leveren in de energietransitie. 

In deze opdracht ben je verantwoordelijk voor het opstellen van visie en de groei van meer data gedreven werken.

Functie

Als projectmanager definieer je verbetertrajecten en -projecten, voer je deze uit en implementeer je de verandering in de organisatie. In de rol doe je dit voornamelijk binnen de afdeling Inkoop, maar zeker ook in samenwerking met andere bedrijfsonderdelen. Je bent een interne consultant die organisatorische, strategische en financiële analyses maakt en van daaruit verbetersuggesties uitwerkt in concrete projecten. Door je stakeholders te mobiliseren, sessies te faciliteren en PMO-werkzaamheden uit te voeren draag je zorg voor draagvlak en voor de “mindset” en uitvoering van data gedreven werken bij de inkoopmedewerkers en betrokken stakeholders. Je motiveert en verzorgt de implementatie van de verandering in de organisatie. Specifieke aandachtsgebieden in deze functie is het data gedreven werken op te zetten en te implementeren. Daarnaast zal in overleg nog werkgebieden toegevoegd worden.

Zo werk jij aan de energie van vandaag en morgen:

 • Je onderzoekt en kanaliseert de verbeterinitiatieven binnen Inkoop en vindt een goede afstemming tussen initiatieven en de strategische prioriteiten van Alliander
 • Je werkt aan het creëren en uitdragen van een visie op het eindproduct "datagedreven" werken
 • Je vertaalt wensen naar oplossingen die passen binnen het vastgestelde beleid
 • Je coördineert, voert uit en/of geeft sturing aan projectteam en zorgt voor draagvlak binnen het team, de afdeling en de relevante stakeholders

Bedrijf

Onze opdrachtgever Alliander bestaat uit verschillende bedrijven waaronder Liander, Qirion en Kenter.    Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren zij het energienet. Dat is een uitdaging, zeker nu de energietransitie in volle gang is. Binnen Alliander werken op dit moment ruim 7.000 collega's. Zij bedenken en realiseren technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Binnen deze functie versterk jij het team Center of Excellence binnen de inkoopafdeling van Alliander. De afdeling inkoop speelt een belangrijke, centrale rol in het laten slagen van de organisatiedoelstellingen. Ze snapt de behoefte van de business, kent de markt en werkt vanuit een commerciële gedachte. Inkoop is op jaarbasis verantwoordelijk voor € 2.0 miljard en telt ca. 70 professionals.

Aanbod

Het betreft een tijdelijk project voor minimaal 6 maanden op een reguliere functie.

Deze opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Als zzp'er kun je natuurlijk wel reageren. Je zult echter op detacheringsbasis (contractor) via YER deze opdracht gaat uitvoeren.

Salarisindicatie: maximaal €100k/jaar.

Profiel

Je bent gedreven, doortastend en ambitieus. Daarnaast ben je succesvol in het bouwen en onderhouden van contact met stakeholders en weet je op een prettige manier de verbeterprojecten intern te “verkopen” en te prioriteren. Daarnaast is vooral jouw inzet om continu te willen innoveren en verbeteren belangrijk in de uitdagingen die de komende tijd op Alliander af komen.

Ook ben je de persoon met:

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, ten minste een afgeronde hbo-opleiding
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld op gebied van procesmanagement, implementaties of projectmanagement
 • Aantoonbare ervaring in het ontwerpen data gedreven werken
 • De stijlflexibiliteit om zowel agile scrum als projectmatig te werken
Doorsturen