Groepsleider (Speciale Processen)

Doorsturen
 
 • Aanbod Leuke en interessante functie als Groepsleider voor Speciale Processen binnen de parts fabriek over een of meerdere clusters binnen de Las- & Speciale Processen hal van VDL ETG Parts!
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028315
 • Locatie eindhoven
 • Type overeenkomst Detavast
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Word jij graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Om met de allernieuwste technieken producten te maken die op het randje van het maakbare zijn? 

Functie

Als groepsleider speciale processen (ca. 20 FTE) binnen de parts fabriek (ca. 250 FTE) krijg je de leiding over een of meerdere clusters binnen las & speciale processen hal. Je afdeling bestaat uit ongeveer 20 medewerkers die in verschillende ploegen werken. Je bent verantwoordelijk voor het leveren van producten conform in- en externe QLTC- eisen en het managen van je afdeling/mensen. Je zorgt voor de beschikbaarheid van mensen, materialen, tooling en overige productiefaciliteiten.

Verder zorg je er als groepsleider voor dat de producten binnen de gestelde financiële doelstellingen geproduceerd worden en volgens de juiste specificaties. Bij technische afwijkingen communiceer je hierover met de engineers. Je anticipeert op mogelijke bottlenecks in het productieproces en je voert hier structurele verbeteringen in door. In nauw overleg met andere disciplines, dek je het terrein van QLTC (quality, logistics, technology en costs) op afdelingsniveau af. Tevens ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en flexibiliteit m.b.t. de inzetbaarheid en continuïteit van de personele bezetting. Je rapporteert aan de manager productie las en plaat en bent lid van een team groepsleiders die samen met de manager de afdeling las en plaat aansturen. Het realiseren van grote veranderingen binnen een dynamische afdeling zie je als een grote uitdaging.

Bedrijf

Bij VDL ETG Eindhoven ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is. Wij bieden je technische uitdagingen waarbij je een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten, het onderzoeken van het heelal en het begrijpen van details in cellen en moleculen. Met een team van zo'n 500 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur voor internationale klanten in diverse markten zoals de semiconductor, analytische, science, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Eindhoven betekent veel variatie in je werk en samenwerken binnen een informele en open sfeer. Je krijgt alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. Of dat nu is op het gebied van engineering, productie, logistiek of inkoop. Tevens bieden we jou opleidingsmogelijkheden om je vakkennis op peil te houden en je kennis en vaardigheden te vergroten. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak maakt VDL ETG een unieke werkgever met veel doorgroeimogelijkheden in binnen- en buitenland. Ben jij iemand die van aanpakken houdt? Een techneut in hart en nieren? Word dan onze nieuwe collega!

Aanbod

marktconform

Profiel

Je beschikt over een hbo-opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding.

Andere belangrijke kenmerken voor het vervullen van de functie van groepsleider zijn:

 • Je beschikt over ervaring (relevant kennisniveau) in lastechnologie, plaatbewerking en logistieke productieprocessen
 • Je hebt kennis van en ervaring met lean manufacturing, one piece flow, line balancing en kwaliteitsprogramma's zoals, 6 Sigma en ERP Systemen
 • Je bent motiverend naar je mensen en omgeving, ook besluitvaardig en hebt doorzettingsvermogen
 • Je communiceert op meerdere niveaus binnen de organisatie, zowel binnen en buiten parts
 • terke persoonlijkheid die in complexe situaties overeind blijft, analytisch, systematisch, fact based
 • Pragmatisch, klantgericht, flexibel, standvastig, teamplayer, besluit- en communicatief vaardig
 • Relevante ervaring in hightech machinebouw omgeving
 • Significante ervaring als leidinggever, successen m.b.t. project- , verbeter- en verandermanagement
 • Je bent in staat verandertrajecten door te voeren binnen de afdeling
Doorsturen