WMO Consulent Begeleiding

Doorsturen
 
 • Aanbod Interessante Opdracht!
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10026713
 • Locatie Meppel
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Non-Profit

Over deze vacature

Voor regio Noord- Nederland zijn wij voor onze opdrachtgevers zeer regelmatig op zoek naar ervaren WMO Consulenten.

Ben jij op zoek naar nieuwe mogelijkheden via ons op het vlak van WMO, binnen ons ruime professionele netwerk aan klanten?

Bel, mail of app me dan, zodat we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden kunnen bespreken.

Contact; Arnoud Huizinga/ YER Public / M 0657075927/ E arnoudhuizinga@yer.nl

Functie

Wat ga je doen?

Als consulent binnen het Sociaal Domein, ligt jouw focus op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het verstrekken van informatie over sociale voorzieningen en huishoudelijke hulp, het afhandelen van meldingen en aanvragen voor de WMO, het voeren van keukentafelgesprekken met de daarbij passende rapportage en het overleggen met externe partners zoals zorgaanbieders en leveranciers.

Daarnaast draag je actief bij aan de casuïstiek overleggen met je collega’s en signaleer je knelpunten binnen het beleid en de dienstverlening en denk je oplossingsgericht mee.

De focus van deze functie ligt in eerste instantie vooral op begeleiding- dagbesteding vragen en beschermd wonen.


Bedrijf

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.Wij zijn op zoek kandidaten die bij ons in loonstdienst willen treden, een vast dienstverband behoort ook tot de mogelijkheden. Ben je ZZP'er? Dan kom ik ook graag met je in contact. Wij hebben meerdere interessante opdrachten beschikbaar.

Aanbod

Competenties

Je bent een netwerker, verbinder, werkt zowel zelfstandig als samen met collega’s en toont initiatief. Daarnaast ben je nieuwsgierig, empathisch en kun je goed luisteren.

Ook het stellen van een duidelijke probleemanalyse is voor jou weggelegd, je raadpleegt hierbij meerdere bronnen om zo betrouwbare informatie te verzamelen.

Profiel

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding. Denk hierbij aan de richting van Social Work (MWD of SPH), of aan de opleiding WMO (eis);
 • Verder heb je minimaal één jaar aantoonbare stage- of werkervaring binnen de WMO in een gemeente (eis);
 • Ook heb je ervaring in het voeren van gesprekken en het kort en bondig kunnen rapporteren hiervan (eis);
 • Tot slot heb je kennis van de WMO en sociale wetgeving rondom de jeugd- en participatiewet (eis).


Doorsturen