Senior Legal Counsel Regulatory

Doorsturen
 
  • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Functiegroep Legal & Tax
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer 7225200
  • Locatie Noord-Holland
  • Contract In dienst van opdrachtgever
  • Branche Finance, Legal

Over deze vacature

Heb je ervaring en/of affiniteit met het financieel toezichtsrecht? Dan maken wij graag kennis met je voor de functie van Senior Legal Counsel binnen het Regulatory team van een financiële instelling.

Functie

Je kijkt vooruit en helpt de financiële instelling om op tijd voorbereid te zijn op de regelgeving die voor een groot deel vanuit Europa komt. Hierbij moet je denken aan bankbrede regelgeving (zoals CRD IV/CRR en BRRD) maar ook aan business overschrijdende regelgeving zoals (AML IV, MiFID II en Benchmark Regulation). Daarbij wordt de regelgeving voor digital banking steeds belangrijker. Je volgt zelfstandig of in teamverband één of meer regelgevingstrajecten en informeert proactief en tijdig over de juridische impact. Hiertoe volg je de Europese ontwikkelingen, bereid je reacties voor op consultaties en neem je proactief deel aan projecten ter voorbereiding en implementatie van nieuwe regelgeving.

Bedrijf

Het Regulatory team maakt onderdeel uit van de afdeling Legal die vanaf een centrale locatie in Amsterdam alle onderdelen van de financiële instelling bedient. Met verschillende specialistische teams slaat de afdeling Legal een brug tussen theorie en praktijk door nauw samen te werken met interne klanten.

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de financiële instelling bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. Zij signaleert en beïnvloedt nieuwe wet- en regelgeving en voert onderhandelingen uit. Het Regulatory team helpt de financiële instelling op tijd voorbereid te zijn op de regelgeving die voor een groot deel vanuit Europa komt. Hiertoe signaleren de juristen van het Regulatory team vroegtijdig nieuwe regelgeving. Samen met de juiste experts zijn de juristen van het Regulatory team betrokken bij lobbytrajecten en consultaties. Het Regulatory team neemt samen met het Regulatory Office en andere Legal teams actief deel aan de projecten ter voorbereiding en implementatie van de nieuwe regelgeving binnen de financiële instelling. Ook adviseert het Regulatory team over toezichtsvragen en werkt nauw samen met business en support functions bij verzoeken van toezichthouders (ECB/DNB/AFM).

Aanbod

Een juridisch inhoudelijk uitdagende functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op. Je komt terecht in een professionele, informele en collegiale cultuur waarbij de werk-privébalans belangrijk wordt gevonden. Er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en daarom zijn er ook veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen.

Profiel

Je vindt het leuk om je te verdiepen in financiële regelgeving, business overschrijdende regelgeving of regelgeving voor digital banking. Je bent creatief in je oplossingen en in staat moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen. Je kan concrete acties formuleren en helpt die uit te voeren. Je bent enthousiast en gedreven.

Doorsturen