Legal Counsel Corporate Affairs

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Legal & Tax
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 7225300
 • Locatie Noord-Holland
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance, Legal

Over deze vacature

Ben jij een enthousiaste en gedreven Jurist? Wil je werken en je verder ontwikkelen in een professionele en motiverende omgeving? Dan maken wij graag kennis met je voor de functie van Senior Legal Counsel binnen het Corporate Affairs team van een financiële instelling.

Functie

Als Jurist van het Corporate Affairs team werk je nauw samen met diverse afdelingen van de financiële instelling. Je adviseert over alle ondernemingsrechtelijke vraagstukken en wijst proactief op belangrijke juridische ontwikkelingen op dat rechtsgebied. Je bent betrokken bij (complexe) onderhandelingen en stelt contracten op. Je speelt een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de risico's en helpt risico's te vermijden. Daarnaast begeleid je zowel zelfstandig als in een team van juristen M&A-transacties en de daaruit voortvloeiende geschillen.

Bedrijf

Het Corporate Affairs team maakt onderdeel uit van de afdeling Legal die vanaf een centrale locatie in Amsterdam alle onderdelen van de financiële instelling bedient. Met verschillende specialistische teams slaat de afdeling Legal een brug tussen theorie en praktijk door nauw samen te werken met interne klanten.

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de financiële instelling bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. Zij signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en voeren onderhandelingen.

Aanbod

Een juridisch inhoudelijk uitdagende functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op. Je komt terecht in een professionele, informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk wordt gevonden. Er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en er worden daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden geboden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarbij je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen.

Profiel

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste, pragmatische, inspirerende en gedreven jurist. Je bent collegiaal, hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en kan anderen overtuigen van je standpunten. Daarnaast ben je gewend om zelfstandig te werken.

Wat zoeken wij verder?

 • Een afgeronde studie Rechten (WO)
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist op het gebied van ondernemingsrecht, M&A transacties, joint ventures en Corporate Governance vraagstukken
 • Ervaring met advisering omtrent vraagstukken in het licht van een beursgenoteerde omgeving is een pré
 • Je bent creatief in je oplossingen en in staat moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen
 • Je kijkt vooruit en kan concrete acties formuleren en helpt die uit te voeren
Doorsturen