Area Sales Manager BNLX Test & Measurement Solutions

Doorsturen
 
 • Aanbod € 80.000 – 100.000 incl. bonus
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10025947
 • Locatie Gorinchem
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering, Industrial, Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Ben jij een ondernemer in loondienst met consultative selling vaardigheden. Heb je ervaring/ affiniteit met techniek, bij voorkeur in test- en meetsystemen? En wil je graag werken bij een gerenommeerde, groeiende onderneming met een internationale structuur die een bijdrage levert aan betere inzichten? Dan is deze functie bij IMC Test & Measurement echt iets voor jou.

Functie

Als Area Sales Manager BNLX Test & Measurement Solutions vervul je een cruciale rol binnen IMC Test & Measurement in de Benelux. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de klantrelaties in België, Nederland en Luxemburg. Je verkoopt IMC oplossingen op basis van toegevoegde waarde. Je staat dagelijks in contact met je klanten/relaties en je weet met hen een duurzame relatie uit te bouwen door professioneel advies en (technische) expertise te geven m.b.t. de oplossingen die IMC kan bieden. Het kunnen ‘challengen’ van de klantvisie, in het belang van de beste oplossing voor de klant, voelt als vanzelfsprekendheid voor je. Hierbij ben je onderzoekend van aard en pas je de juiste gesprekstechnieken toe. Je doel is om een autoriteit te zijn/ worden in de markt. Je krijgt een gedegen inwerktraject om het productportfolio en de markt te leren kennen. Je onderhoudt contacten binnen IMC en werkt veel samen met je internationale collega’s van engineering en andere commerciële collega’s van andere regio’s. 

De Area Sales Manager rapporteert rechtstreeks aan de Manager International Sales


Bedrijf

IMC Test & Measurement, onderdeel van Axiometrix Solutions, is een fabrikant en leverancier van productieve test- en meetsystemen. Samen met haar klanten op het gebied van o.a. automotive (E-mobility), machinebouw, spoorwegen, lucht- en ruimtevaart en energie implementeert IMC oplossingen voor onderzoek, ontwikkeling, service en productie. Klanten gebruiken meetapparatuur, softwareoplossingen (Industrie 4.0 & IoT) en testopstellingen van IMC om prototypes te valideren, producten te optimaliseren, processen te monitoren en inzichten uit meetgegevens te halen. Door gebruik te maken van innovatieve systemen kan IMC het meten van fysische grootheden integreren met besturing.

De kern van het productportfolio bestaat uit de modulaire meet-, regel- en automatiseringssystemen van IMC, die in klanttoepassingen worden aangevuld met op maat gemaakte sensor- en telemetriesystemen. In de hele meetketen biedt IMC zijn klanten technologische topprestaties en komt het consequent zijn claim na om oplossingen te bieden voor "productief testen".

Het hoofdkantoor van IMC (250 fte) ligt in Duitsland. IMC heeft wereldwijd kantoren in Europa (Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Hongarije en Nederland), de VS en in Azië (China, Zuid-Korea) Het wereldwijde partnernetwerk van IMC stelt IMC-klanten in staat om directe contacten te vinden in meer dan 30 landen. Door de goede prestaties, zijn grote kansen aanwezig om uit te breiden naar nieuwe markten, nieuwe toepassingen, nieuwe oplossingen aan te bieden en een breder scala aan klanten te bedienen. De ervaring en financiële steun van een sterke moederorganisatie zal helpen die kans te grijpen.

Bekijk de volgende video's voor meer achtergrondinformatie

·         https://www.imc-tm.nl/products/sensor-solutions/telemetry/

·         https://www.youtube.com/watch?v=eWm4xqrdKb0

·         https://www.youtube.com/watch?v=NTOyjFR73Ys


Aanbod

Je gaat werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving binnen een ambitieuze organisatie. Dit vertaalt zich o.a. naar internationale samenwerkingen met de verschillende vestigingen en expertisecentrums, een opleidingsaanbod vanuit de groep en mogelijkheden om te groeien met verschillende productportfolio’s. Een organisatie die bovendien groeit en volop in ontwikkeling is. Daarnaast zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden excellent.

 • € 80.000 – 100.000 incl. bonus
 • 30 vakantiedagen
 • Pensioen
 • Auto van de zaak
 • Variabele werktijden, thuiswerkbeleid. Veel vrijheid om je eigen tijd en werk in te delen.

Profiel

Je bent zelfstandig en hebt een gepassioneerde persoonlijkheid. Tevens ben je gretig om diepgaande kennis en expertise op te bouwen. Je verkoopstijl is consultatief en je bent klantgericht zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je een teamspeler en onderhoud je goede banden met je klanten én met de industrie. Je bent in staat om een vraagstuk op een abstracte manier te benaderen. Verder:

 • Je hebt minimaal een Bachelor werk- en denkniveau met een technische opleiding
 • Je hebt meerjarige commerciële ervaring met complexe technologische oplossingen en applicaties
 • Ervaring in test- en meetsystemen is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je hebt een relevant netwerk in de Benelux of bent bereid hieraan te bouwen
Doorsturen