Beleidscoördinator Omgevingsplan

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10026744
 • Locatie Venlo
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

"Als Venlo zijn we bezig met de implementatie van de Omgevingswet en het proces om te komen tot een Omgevingsvisie en Omgevingsplan. Er ligt een Plan van Aanpak en een Nota van Uitgangspunten voor zowel Omgevingsvisie als Omgevingsplan. Met betrekking tot het Omgevingsplan zijn we op zoek naar een tijdelijke coördinator."

Functie

De beleidscoördinator Omgevingsplan is integraal verantwoordelijk voor de organisatie en aansturing van de procesmatige opzet van het Omgevingsplan. Naast het Omgevingsplan, loopt ook het traject van de Omgevingsvisie. De coördinator zorgt hierbij ook voor de benodigde afstemming. De beleidscoördinator coördineert en (bege)leidt het proces, pakt de regierol (zowel in- als extern), stemt de resultaten af op andere beleidsgebieden en bewaakt de samenhang. De beleidscoördinator informeert en adviseert college en raad. De afstemming vindt plaats via de stuurgroep, raadswerkgroep en projectgroep. De betrokken adviseurs leveren vanuit hun eigen expertise een bijdrage. Bij voorkeur kent de beleidscoördinator de regio en de stad Venlo.

AANPAK OMGEVINGSPLAN

De Omgevingswet geeft ons de gelegenheid om in de periode 2023 tot en met 2029 het tijdelijk Omgevingsplan om te bouwen naar een definitief Omgevingsplan, dat aan alle eisen van de wet voldoet. Dat zorgt ervoor dat de regelgeving inzichtelijk en samenhangend is voor zowel vergunningverlening als handhaving. We pakken we niet in één keer alles aan, maar gaan we hiermee aan de slag als een soort legpuzzel: we pakken steeds stukjes of grotere stukken op totdat de hele puzzel is gelegd. In de Nota van Uitgangspunten is vastgelegd hoe deze fasering eruit gaat zien en aan welke deelgebieden of thema’s we prioriteit geven.

We wachten hierbij niet op de nieuwe Omgevingsvisie, deze processen lopen gelijk op. De Omgevingsvisie zal in 2024 gereed zijn. Bijkomend voordeel is dat we, op basis van de analyse van het bestaande beleidskader, mogelijke leemtes in ons beleid tijdig kunnen aanvullen.

Met betrekking tot het participatietraject: van belang is hierbij de recente participatietrajecten in het kader van andere thema’s en de informatie die daar uitgekomen is hierbij de betrekken. Daar waar we informatie missen, of het gevoel hebben dat bepaalde groepen niet (voldoende) aan bod zijn gekomen, gaan we actief op zoek naar input. Dit betekent een gedifferentieerde aanpak die aansluit op de gebiedsgerichte en/of thematische fasering. 

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Desgewenst deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

Een kandidaat met een sterke persoonlijkheid en aantoonbare ervaring. Een verbinder die in staat is partijen bij elkaar te brengen en partijen kan meenemen (zowel intern als extern, zowel ambtelijk als bestuurlijk). Iemand die met overtuiging de regierol kan pakken. We zijn op zoek naar iemand met aantoonbare werkervaring met de coördinatie en/of implementatie van de Omgevingswet in andere gemeenten

Doorsturen