Projectleider fysiek domein

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10026593
 • Locatie Helmond
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

De gemeente Helmond bouwt aan grootse en uitdagende opgaven. De stad staat op tal van plekken in de steigers. Grote stedenbouwkundige ontwikkelingen als Brandevoort en Suytkade zijn nog volop in ontwikkeling en vragen de komende jaren om goede projectsturing. Gemeente Helmond bouwt de woonwijk van de toekomst: Brainport Smart District. Maar met hun partners werkt gemeente Helmond ook aan een nieuw, bereikbaar stadshart, vol levendigheid. Er wordt gewerkt aan nieuwe bedrijventerreinen (Helmond staan als geen andere stad bekend als MKB-minded), maar ook aan een soortenrijke, duurzame natuur. Bovenal wil men van Helmond een duurzame, energieneutrale en klimaatbestendige stad maken. Waar je gezond kunt wonen, veilig kunt werken en je smart kunt voortbewegen

Functie

De komende jaren zal de gemeente Helmond verder groeien. Helmond staat bekend om zijn bijzondere aanpak van de woningbouw zoals Brandevoort en Suytkade. Als projectleider werk je vanuit de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O). Voor deze afdeling liggen economische en maatschappelijke opgaven op het gebied van economie, werkgelegenheid, ruimte, cultuur, mobiliteit en milieu. Dat zijn opgaven die door bestuur en samenleving als belangrijk worden gezien om inwoners en ondernemers de gelegenheid te geven om maximaal te kunnen ondernemen, te wonen en te leven. Dat doet Helmond samen met partners en stakeholders; integraal en vraaggericht. Er wordt gewerkt van buiten naar binnen en het netwerk en samenwerking wordt centraal gesteld! Daarbij zijn de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving richtinggevend.

Helmond is volop in ontwikkeling, en jij bent bereid daar op verschillende manieren aan bij te dragen. Je werkt graag op het kruispunt van ruimtelijke, sociale, economische en duurzaamheidsopgaven. Helmond heeft ook bovenregionaal een steeds bekendere naam. Een landelijke of Europese dimensie aan jouw projecten schrikt je niet af, maar trekt juist aan.

Projectleider houdt concreet in...

dat je een belangrijke rol speelt in de realisatie van de ambities in de diverse programma’s en (woningbouw) projecten conform de strategische agenda van de gemeente Helmond. Je regisseert, coördineert, communiceert en organiseert het samenspel met externe partners, collega’s en het bestuur om te komen tot een gezamenlijk resultaat. Je geeft leiding aan de realisatie van bouwprojecten. Je bent de inhoudelijke adviseur aan de interne organisatie, het management, de directie en het college.

 • Je geeft sturing aan projectteams (waarin bijvoorbeeld stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, juristen etc.) die zorg dragen voor de voorbereidingswerkzaamheden als ook de uitvoering.
 • Je kent de relevante ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het project en ontwikkelt een visie en verschillende scenario’s voor de gemeente om daar op in te spelen.
 • Jij signaleert draagvlakproblemen bij planning en realisatie van ontwikkelprojecten in samenwerking met relevante partijen.
 • Je bent verantwoordelijk om, binnen het budget en geplande tijd, een kwalitatief goed eindresultaat op te leveren.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Desgewenst deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

De ideale collega heeft ruime ervaring als projectleider in het fysieke domein, is een kei in plannen en organiseren en resultaatgericht. Een zeer goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen is noodzakelijk. Je hebt lef, bent creatief en hebt goede gespreksvaardigheden; je bent in staat je projectteams in de juiste richting te bewegen. Je weet draagvlak en verbinding te creëren bij en tussen collega’s, ondernemers, opleiders en bestuurders. Je hebt vrijheid om te handelen, maar beseft dat dat altijd rust op een solide, gedeelde basis van opdracht, voortgangsbespreking en verantwoording aan de programmamanager. Je zorgt er voor dat we samen resultaat boeken op jouw opdrachten. Vanzelfsprekend heb je hbo/wo werk –en denkniveau.

Doorsturen