Beleidsadviseur Economie

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10026586
 • Locatie Helmond
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en ondernemers. Er wordt meer en meer gefocust op doelen en veel minder op regels en systemen.


Functie

Als beleidscoördinator/adviseur Economie heb je een vooraanstaande rol bij het realiseren van de economische ambities van onze stad. Het gaat vaak om het ontwikkelen van beleid en uitvoeren van projecten die bijdragen aan de doelen uit de recent vastgestelde Economische Visie Helmond 2030. Bijvoorbeeld het lokaal en regionaal ontwikkelen van bedrijventerreinen, de kansen en knelpunten rond de thema’s arbeidsmigratie of onderwijs en arbeidsmarkt, circulaire economie en klimaat- en energievraagstukken. Als beleidscoördinator kijk je integraal naar deze opgaves en je weet ze te verankeren in ambities rondom de schaalsprong van de stad en de Brainportregio.

Als coördinator van het cluster Economie ben je verantwoordelijk om de verschillende beleidsterreinen met elkaar in verbinding te brengen. Daarnaast ben je de vraagbaak en adviseur voor je (naaste) collega’s en het bestuur. Ook ben je in staat om complexe projecten te leiden en hebt daarbij oog en oor voor alle stakeholders, investeert in een goede relatie en weet uitstekend om te gaan met hun vragen. Daarnaast ga je aan de slag als beleidsadviseur Foodtech.

Je bent daarnaast een ambassadeur van Helmond en zet onze stad op de kaart in de regio. Je hebt oog voor de verschillende belangen die in deze dynamische regio spelen en weet op basis daarvan strategisch te adviseren. Om te kunnen anticiperen, signaleer je ook trends en kansen, zowel binnen als buiten je directe werkveld. Je communiceert helder en beknopt; kunt goed luisteren. Je maakt heldere afspraken en komt die na. Je adviseert en bedient het bestuur op uitstekende wijze.

Bedrijf

 YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Desgewenst deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

De ideale kandidaat wordt in ieder geval enthousiast van de uitdaging in de functie en heeft veel kennis en ruime ervaring met het economische beleidsterrein. Stelt zich daarnaast op als echte teamspeler, die zich makkelijk beweegt tussen niveaus en netwerken én strategisch kan adviseren, zonder de praktijk uit het oog te verliezen. Een analytisch vermogen gecombineerd met goede communicatieve vaardigheden is daarnaast van belang.

De ideale kandidaat beschikt tot slot over aantoonbare ervaring op het gebied van beleidsvorming- en uitvoering, kan met oplossingen komen buiten de  gebruikelijke wegen en beschikt over een afgeronde WO-opleiding of WO-niveau en brede ervaring met het thema economie en overheid.

Doorsturen