Certified Data Professional

Doorsturen
 
 • Aanbod Ontwikkel je nu tot een echte Data Professional!
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10026569
 • Locatie Groningen
 • Type overeenkomst Detavast
 • Branche IT & Telecom

Over deze vacature

Heb jij affiniteit met IT en wil je werken aan complexe dataprojecten in het Noorden van Nederland? Meld je dan aan voor het traineeship Certified Data Professional. Geniet van de voordelen van een vast dienstverband, terwijl je in twee jaar groeit richting volleerd en gecertificeerd data-engineer, data-analist of dataconsultant: de keuze is afhankelijk van jouw wensen en ambities als professional.

Het Certified Data Professional Traineeship is een samenwerkingsverband tussen YER, Vereniging Samenwerking Noord en IT Academy Noord-Nederland en wordt breed gedragen door ruim 90 deelnemende bedrijven in het Noorden van Nederland, waar jij aan de slag kunt. Via deze pagina ontdek je alles over dit traineeship.

Functie

Werk jezelf in twee jaar omhoog tot 100% volleerd dataprofessional, via onze combinatie van werken, professionele vaardigheidstrainingen en persoonlijke begeleiding.Je krijgt een helder beeld van jouw interesses en ambities via werkervaring bij drie organisaties. Na afloop kun je bij een wederzijdse klik rechtsreeks in dienst treden bij een van deze organisaties. Je zult werken aan complexe dataprojecten: drie periodes van acht aaneengesloten maanden, bij drie verschillende organisaties uit Samenwerking Noord. Deze organisaties hebben als gemeenschappelijk belang de inzet van data, maar zijn erg divers: van MKB- tot overheidsorganisaties, en van alles daartussen.

Je specialiseert je allereerst in Microsoft- of opensourcesoftware. Als je vervolgens het bouwen van datapipelines of -lakes interessant vindt, dan kies je voor een carrière als data engineer. Of wil je liever de kant op van dataconsultant, waarbij stakeholdermanagement dagelijks aan bod komt? Ook dan is dit traineeship jouw weg omhoog. Je keuzemogelijkheden zijn dus groot. Daarom kijken we ernaar uit om jou te leren kennen en te ontdekken waar en hoe jij je wilt ontwikkelen als dataprofessional.

Je leert technical, soft- én business-skills aan. Technical skills zijn specialistische datavaardigheden. Je wordt een allround-professional en aangename collega, doordat je in een professionele werkomgeving competentiegericht soft- en business-skills aanleert. Ook volg je trainingen op dit gebied. Een gecertificeerde coach staat bovendien met raad en daad voor je klaar tijdens het hele traineeship. 

Bedrijf

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. Sindsdien groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de overheids-IT-sector.

YER denkt actief mee met organisaties en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Traineeships zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.

Aanbod

Je start als trainee met een bruto maandsalaris van € 2.950 voor de eerste periode van acht maanden. Daarna stijgt je bruto maandsalaris naar € 3.100 per maand, voor de tweede periode van acht maanden. In de laatste periode van acht maanden gaat je bruto maandsalaris omhoog naar € 3.250.

Een overzicht van de andere voorwaarden:

 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Persoonsgebonden opleiding, coaching en begeleiding
 • Uitdagende, inspirerende en belangrijke dataprojecten die goed staan op je cv
 • Doorgroeimogelijkheden richting senior-datafuncties

Profiel

Jouw professionele hart gaat sneller kloppen van complexe IT- & datavraagstukken. Je bent een gedreven, leergierig en ambitieus persoon. Ook ben je 100% klaar voor een tweejarige commitment, waarin je hard werkt en veel bijleert over jezelf, je vak en verschillende branches.

Je bent kortom eager  om nieuwe dingen te leren, durft vragen te stellen en nieuwe dingen uit te proberen. Verder:

 • Beschik je over minimaal een bachelor in de richting van ICT, Computer Science, Informatica, (technische) Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Econometrie of aanverwant
 • Ben je geïnteresseerd in Microsoft en/of Open Source software
 • Heb je een sterk ‘absorberend vermogen’ voor informatie over tools & technieken
 • Heb je aantoonbare interesse in softwareontwikkeling, data en techniek
 • Ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken
Doorsturen